Hrvatski radio

Radio Rijeka

Noć HNK Rijeka - Mišković: Želje u 2016.? Prvo mjesto i nova Kantrida!

19.12.2015.

22:36

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Želimo da Rijeka bude prva, ne samo sada, nego i duže vrijeme. Želja je da završimo papire za Kantridu i krenemo s gradnjom u 2016. godini, a cilj nam je i napraviti vrtić za djecu u sklopu Rujevice, rekao je na četvrtoj "Noći HNK Rijeka" predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Četvrta Noć HNK Rijeka održana je u subotu u opatijskom hotelu Royal. Ugodno druženje na kraju još jedne kalendarske godine okupilo je četiristotinjak uzvanika, sadašnjih i bivših igrača, trenera, uprava, obitelji, ljudi iz sportskog života te prijatelja kluba. Uzvanike je prigodnim govorom najprije pozdravio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji se zahvalio Gabrieleu Volpiju i Damiru Miškoviću te klubu na sjajnoj godini. Iza nogometaša Rijeke uspješna je polusezona, nakon koje se nalaze na drugom mjestu HNL-a s dva boda iza vodećeg Dinama, bez ijednog poraza i s najboljom obranom lige. Na pozornici je prisutnima svoje zadovoljstvo učinjenim u ovoj godini istaknuo čelni čovjek kluba, predsjednik Damir Mišković.

Zahvalio bih se svima u klubu, treneru Keku, igračima, stručnom stožeru. Ove godine opet su nas učinili ponosnim Riječanima i nadam se da će tako i nastaviti dalje. Što reći o ovoj godini? U sportskom segmentu, koji je po meni bio jedan od najboljih u povijesti, stabilizirali smo ekipu i Rijeku na drugom mjestu, koje je blizu prvog. Nikad nismo bili tako blizu, prije tri godine sam obećao da ćemo se boriti za vrh. Možda su nam se neki tada i malo smijali, ali ja sam vjerovao u ekipu. No, najveća pobjeda svih nas ove godine je infrastruktura koju smo tek započeli. Kamp je završen, uz uspjehe ekipe imamo 500 djece koja treniraju na Rujevici svaki dan. Hvala Gradu i gradonačelniku Obersnelu, koji stoje iza nas, podržavaju klub i hvala im na svim „brzinskim poslovima“ oko kampa, nije bilo lako sve to organizirati, puno papira, sastanaka. Posao je odrađen sjajno, rekao je Mišković.

Nakon što je svima zaželio sretne blagdane i uspješnu godinu koja slijedi, Damir Mišković otkrio je što želi ostvariti u 2016. Početak gradnje nove Kantride, koju navijači željno iščekuju, ali i još jedan veliki i vrijedni projekt za grad Rijeku. Jasno, želje postoje i u natjecateljskom segmentu.

Želimo da Rijeka bude prva, ne samo sada, nego i duže vrijeme. Želja je da u ovoj 2016. godini završimo papire za Kantridu i da napravimo sve preduvjete za gradnju tog kompleksa. Nadamo se da će to biti ove godine. Još jedna želja mi se rodila kada sam se neki dan vraćao iz Afrike. Ovo još nisam ni gradonačelniku rekao još, želimo napraviti papire za gradnju velikog vrtića za djecu u sklopu Rujevice. Da budući naraštaji žive u sportskom ambijentu i navijaju za Rijeku, kazao je Damir Mišković.

Ljeto 2015. godine donijelo je otvaranje Rujevice, tko zna čemu će se sve veseliti građani i navijači Rijeke u 2016.!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.