Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nordijski skijaši i kuglači su najbolji delnički sportaši

29.06.2022.

15:03

Autor: Nenad Lučić

Skijaš nordijac Sven Kuprešak i sanjkašica Patricija Urbanc, najbolji su sportaš i sportašica Grada Delnica

Skijaš nordijac Sven Kuprešak i sanjkašica Patricija Urbanc, najbolji su sportaš i sportašica Grada Delnica

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Nordijski skijaši i kuglači bili su najbrojniji među dobitnicima pojedinačnih i ekipnih sportskih priznanja Grada Delnica za prošlu godinu, koja su dodijeljena tijekom svečanosti u srijedu. 

Za višegodišnji doprinos delničkom sportu nagradu za životno djelo primio je Zvonko Pleše koji je gotovo četiri desetljeća, kao igrač i trener mlađih uzrasnih kategorija, bio vezan uz Nogometni klub Goranin. 


Najboljom sportašicom Grada Delnica proglašena je sanjkašica Patricija Urbanc, a najuspješnijim sportašem skijaš nordijac Sven Kuprešak, koji su, kako kažu, unatoč epidemiološkim i drugim ograničenjima uspjeli ostvariti vrijedne rezultate. 


Za sanjkašicu Urbanc je protekla sezona bila najuspješnija u dosadašnjoj karijeri: na Europskom juniorskom prvenstvu je zauzela 12. mjesto, a u Svjetskom seniorskom kupu uspjela dosegnuti 14. poziciju. 


Nordijac Kuprešak je ugodno iznenađen dobitkom vrijedne nagrade Grada Delnica, s obzirom da tijekom prošlogodišnje sezone nije imao prilike sudjelovati na inozemnim utrkama. Međutim, na državnim je natjecanjima dominirao te naslovu prvaka Hrvatske tijekom zime pridodao i odlične rezultate na ljetnim utrkama nordijaca. 


Poslušajte izjave:

Delnički naj sportaši

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.