Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nova sportska oprema za riječke sportašice Snježanu Pejčić i Saru Kolak

09.06.2016.

16:12

Autor: Mia Mohorić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Streljašica Snježana Pejčić i bacačica koplja Sara Kolak primile su danas od Grada Rijeke vrijednu sportsku opremu nužnu za pripreme uoči nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Opremu im je uručio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Grad Rijeka je s 55 tisuća kuna sufinancirao nabavu sportske opreme potrebne za pripremu riječkih olimpijki Sare Kolak, članice Atletskog kluba "Kvarner" i Snježane Pejčić, članice Streljačkog kluba "Lokomotiva" za nastup na Olimpijskim igrama u Riu, koje će se održati od 5. do 21. kolovoza 2016.

Za Saru Kolak kupljen je set novih kopalja, a Snježana Pejčić dobila je streljačka elektroničku meta i njoj pripadajuća oprema. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović te predsjednik sportskog saveza Samir Barać.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako mu je osobito zadovoljstvo da može pomoći riječkim sportašicama te da vjeruje u njihove uspjehe na najvažnijem ovogodišnjem sportskom događaju, ali i svim ostalim koji mu prethode.

Steljašica Snježana Pejčić objasnila je kako joj je nova elektronička meta koju je dobila od velike pomoći, budući da se takve koriste na svim velikim natjecanjima, pa tako i u Rio de Janeiru. Dodala je kako pripreme idu dobro, iako još uvijek u drugi plan stavlja Olimpijske igre, budući da se prije toga natječe u Azerbajdžanu.

Sara Kolak, koja se ove godine nakon duge pauze zbog ozljede i operacije ramena vratila natjecanjima, sretna je da je već u dva nastupa uspjela ostvariti snove i postaviti normu za Olimpijske igre. Dvadesetjednogodišnja Sara inače dolazi iz Ludbrega, trenutno živi u Celju, a teži povratku u Rijeku, za koju kaže kako je sada već smatra domom.

Poslušajte što Snježana Pejčić i Sara Kolak kažu o novoj opremi i pripremama za predstojeća natjecanja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.