Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi uspješni Matjaž u Rijeci: 3:08 za pobjedu na Trsatskim stubama

02.04.2016.

13:57

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Samo tri minute i osam sekundi trebalo je Matjažu Štanfelu iz Koprivnice za pobjedu na ovogodišnjoj utrci „539 skok" po Trsatskim stubama u sklopu riječkog festivala sporta i rekreacije „Homo si teć".

Sunčana subota privukla je mnoge na prvu utrku u sklopu ovogodišnje manifestacije "Homo si teć". Zahtjevan izazov bio je pred natjecateljima, pretrčati 539 stepenica - zadatak samo za najizdržljivije. Najbrži je bio Matjaž Štanfel, koji je Trsatske stube apsolvirao za tri minute i osam sekundi. 

Vrlo zanimljiva i dinamična utrka. Mislim da je posebna, jedna od rijetkih u kojima se može u centru grada trčati po ovako strmim stepenicama. Bilo je jako lijepo, šteta što se nije odazvao veći broj natjecatelja, rekao je 25-godišnji Koprivničanin nakon pobjede.

Ukupno je nastupilo 97 natjecatelja, a u ženskoj konkurenciji slavila je Paula Tepuš iz riječkog atletskog kluba Kvarner, s vremenom od četiri minute i 19 sekundi.

Moram priznati da mi je utrka bila jako teška, ali zaista lijepa i potpuno drugačija od svih ostalih. Ovo mi je prvi put da sam nastupila i drago mi je što sam došla, isplatilo se. Sigurno ću trčati i sljedeće godine, rekla je Paula Tepuš.

Najmlađi sa startnim brojem imao je četiri godine, a ovogodišnju utrku uspješno je završio najstariji sudionik, 71-godišnji Maks Kosjek.

To je uspjeh za mene, stvarno. Skidam kapu svakom tko istrči ovu utrku do kraja, posebice veteranima. Ja trčim zbog svojeg zdravlja, ali želim poručiti i svojim vršnjacima da se bave sportom jer im to može puno toga dobroga donijeti, rekao je Kosjek.

Iduće subote u sklopu manifestacije „Homo si teć“ na rasporedu je Molo longo trk. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.