Hrvatski radio

Radio Rijeka

Od četvrtka do nedjelje na Bazenima Kantrida neslužbeno prvenstvo svijeta!

04.04.2018.

16:40

Autor: Josip Krmpotić

Buljubašić, Joković i Tucak pred novinarima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Buljubašić, Joković i Tucak pred novinarima (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U Bazenima Kantrida od četvrtka do nedjelje traje Super finale LEN Europa kupa, novog natjecanja vaterpolista, koje mnogi - zbog ekipa koje su došle u Rijeku - tretiraju kao neslužbeno prvenstvo svijeta!

U četvrtak 5. travnja u 16 sati u bazen će vaterpolisti Mađarske i Grčke, od 17:30 sati Italija i Španjolska, a do 20:30 prvi dan zatvorit će susret Srbije i Crne Gore. Odlična je to sportska, ali i turistička manifestacija, jer će svih osam sudionika turnira sa sobom dovesti i svoje državne televizijske kuće, pa je veliku podršku projektu dala i Hrvatska turistička zajednica, uz podršku Grada Rijeke, gradske Turističke zajednice i Riječkoga sportskog saveza.

Prijatelji vaterpola moći će u četiri dana vidjeti čak 16 utakmica, po dnevnoj cijeni od 50 kuna. "Ovo je dobra prilika da vidimo gdje smo i što još moramo učiniti uoči najvažnijeg natjecanja u ovoj godini - Europskog prvenstva u Barceloni", rekao je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

S nekoliko rečenica upozorio je na prvog protivnika, u četvrtak od 19 sati – Francusku, i nastavio: "U petak, drugog dana turnira, Hrvatska od 17:30 igra protiv Crne Gore, a subotnji suparnik od 19 sati je Srbija." Ovisno o broju bodova i pobjeda, slagat će se i posljednji finalni dan, nedjelja, a samo natjecanje izvrsno se uklopilo i u 110 godina obilježavanja Sportskog društva Primorje 08.

Ljubitelji vaterpola - sporta u kojem smo još uvijek prvaci svijeta - sigurno će doći na svoje, što su na konferenciji za novinare obećali Maro Joković i Ivan Buljubašić, s tim što se Buljubašić s dosta sjete vratio u šest godina provedenih u Primorju, koje su mu ostale u lijepom sjećanju. Od četvrtka vaterpolo je opet u modi - i to onaj najjači..! Poslušajte izjavu Ivice Tucka:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.