Hrvatski radio

Radio Rijeka

Olimpijsko zlato za kopljašicu riječkoga "Kvarnera" Saru Kolak!

19.08.2016.

13:55

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentica Riječke poslovne akadamije i članica Atletskoga kluba "Kvarner", rođena Ludbrežanka, 21-godišnja Sara Kolak noćas je osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja. Prozvana "čudom iz Ludbrega", u Riju je za Hrvatsku osvojila sedmu, a za svoj matični klub u Rijeci - prvu olimpijsku medalju!

Zlatna Sara poručila je noćas iz Rija: "Htjela sam pokazati da se nisam zadovoljila ulaskom u finale. Kad dođeš na tako veliko natjecanje, medalja ti mora biti cilj. Kad sam ušla među prvih 12, onda grizi i bori se! I hvala Bogu, imala sam snage i dala sve od sebe. Jedva čekam da dobijem medalju oko vrata, i da čujem himnu, i da konačno počnem plakati."

Atletičarka Sara Kolak donijela je Hrvatskoj peto zlato na Olimpijskim igrama u Riju. 21-godišnja kopljašica riječkog Atletskog kluba "Kvarner" u četvrtoj je seriji finala u bacanju koplja bacila novi hrvatski rekord od 66.18 metara. (I.R.)

Neće plakati, a nisu ni noćas njeni sugrađani i prijatelji u Ludbregu koji su, presretni, slavili Sarinu pobjedu. Na svoju članicu i "čudo iz Ludbrega" ponosni su i u Atletskom klubu Kvarner u Rijeci, kaže predsjednik kluba Luciano Sušanj:

"Ona je stvarno jedno malo čudo. Lani je imala operaciju, cijelu godinu nije nastupala i sada sve to ove sezone… Prvi put nakon toga je nastupila, i to pokazuje njezin talent i mogućnosti. Mi smo procijenili da bi ona mogla imati veliki uspjeh, da zaslužuje da se u nju ulaže, osigurali smo da radi s trenerom u Celju, i eto, Sara je oduševila!"

Senzacionalan uspjeh i veliko iznenađenje ovih Olimpijskih igara, kaže direktorica Atletskoga kluba "Kvarner" Iva Florijančič: "Rezultat od 66 metara, njezin novi državni rekord koji je popravila u 48 sati za 2 metra, to je zaista uspjeh. Vjerovali jesmo, ali uvijek se iznenadite da se to može dogoditi. Za 'Kvarner' je to veliki uspjeh: prva olimpijska medalja kod nas, finale je ponovio Luciano Sušanj, četvrta olimpijska iz kluba, ali ovo je zaista senzacija!"

Najmanje je ovim uspjehom iznenađen trener Andrej Hajnšek koji očekuje da će Sara Kolak srušiti i svjetski rekord. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.