Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opasno dobro jedrenje u Opatiji: Ivan Kljaković Gašpić kralj kvarnerske bure!

21.03.2022.

11:49

Autor: Radio Rijeka

Ivan Kljaković Gašpić

Ivan Kljaković Gašpić

Foto: - / CRO Melges Press office

Rekordnih 15 posada iz Hrvatske i Slovenije, sjajno jedrenje po buri i pobjeda posade Universitas Nova u sastavu Ivana Kljakovića Gašpića, Mije Kljaković Gašpić, Marina Golema, Šime Markića i Filipa Miroića obilježili su treću regatu ovogodišnje CRO Melges 24 serije koja se jedrila u Opatiji.

Prvi je dan apsolutno obilježila posada Universitas Nove koja je s tri pobjede odnijela titulu kraljice kvarnerske bure. Ivan Kljaković Gašpić maestralno je "plesao regatnim poljem" ispred pobjednika prve dvije regate ovogodišnje CRO Melges 24 serije, Panjića Luke Šangulina, i Point Onea za čijim je kormilom bio Karlo Kuret.


Drugi je dan bura još pojačala, u četvrtom je jedrenju pobjeda pripala posadi Matarana 24, a u petom jedrenju koje je regatni odbor skratio zbog prejakog vjetra najbolja je bila posada Panjića.


U konačnici, Universitas Nova na kojoj Ivan Kljaković Gašpić jedri sa studentima Pomorskog fakulteta iz Splita osigurala je ukupnu pobjedu.

Cro Melges 24 Cup iz regate u regatu dokazuje kako je trenutačno najbolja jedriličarska serija u Hrvatskoj po svim aspektima, od konkurencije, preko atmosfere do organizacije. U Opatiji smo imali odlične uvjete na moru, ova bura bila je pravi test svih naših jedriličarskih znanja i spremnosti posada, a posebno smo sretni jer nam je ovo prva ukupna pobjeda u Cro Melges seriji.

projekt menadžer ACI Saila Ivan Kljaković Gašpić

regata u Opatiji

regata u Opatiji

Foto: - / CRO Melges Press office

U Corinthian skupini najbolji je bio Mataran 24 koji bilježi konstantan napredak. Peti na prvoj regati u Dubrovniku, četvrti na regati u Biogradu i sada prvi put na postolju u Opatiji.


Hrvatska jedriličarska Liga prvaka okuplja najbolje od najboljih u hrvatskom jedrenju, a impresivnoj listi vrhunskih jedriličara u Opatiji su se pridružili i bivši hrvatski olimpijci Ivan Bulaja i Siniša Mikuličić.

Gušt nam je bio boriti se s najboljim hrvatskim jedriličarima po ovako zahtjevnim uvjetima. Posebno smo ponosni na pobjedu u četvrtom jedrenju gdje smo se do samoga kraja borili s Ivanom Kljakovićem Gašpićem. Pravi test naših mogućnosti bit će regata u Rovinju u međunarodnoj konkurenciji.

član Matarana 24 Ivo Matić

Bivši hrvatski olimpijac i sudionik America's Cupa Karlo Kuret također nije krio svoje zadovoljstvo: "Uživali smo u ova dva dana jedrenja u Opatiji. U prvom jedrenju drugog dana imali smo mali peh. Izletjeli smo na startu i to nas je koštalo boljeg plasmana, ali zadovoljan sam jer smo prvi put jedrili u novoj postavi s pet jedriličara na brodu. Veselimo se novom izazovu u Rovinju na prvoj regati Europske serije", rekao je.


CRO Melges24 Cup jedri se uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa, a iduća regata jedri se u Rovinju od 1. do 3. travnja koji je domaćin prvog natjecanja Europske Melges 24 jedriličarske serije.

regata

regata

Foto: - / CRO Melges Press office

opasno dobro jedrenje u Opatiji

opasno dobro jedrenje u Opatiji

Foto: - / CRO Melges Press office

Karlo Kuret

Karlo Kuret

Foto: - / CRO Melges Press office

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.