Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvaranje Olimpijade 1992.: "Kad mi se onda nisu odsjekle noge..."

08.02.2017.

10:32

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski olimpijski odbor danas obilježava 25 godina od prvog nastupa hrvatskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama pod hrvatskom zastavom. Četiri sportaša postala su dio povijesti hrvatskoga sporta u francuskom Albertvillu.

Hrvatski olimpijski odbor danas obilježava 25 godina od prvog nastupa hrvatskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama pod hrvatskom zastavom.

Mala delegacija od devet članova, u kojoj su bila i četiri sportaša: Vedran Pavlek u alpskom skijanju, Siniša Vukonić u skijaškom trčanju te brat i sestra Tomislav i Željka Čižmešija u umjetničkom klizanju, postali su dio povijesti hrvatskoga sporta u francuskom Albertvillu.

Goranski olimpijac Siniša Vukonić, koji danas živi u Kanadi, nosio je zastavu na zatvaranju Igara, a dojmove naše delegacije s otvaranja Igara, 8. veljače 1992. godine, odlično je sažeo trener skijaša trkača Darko Štimac. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.