Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvorena prva hrvatska škola stolnog tenisa za djecu s teškoćama

09.09.2015.

14:51

Autor: Marijana Smokvina, Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu projekta "Treneri velikog srca" u Opatiji u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković" otvorena je prva stolnoteniska škola za djecu s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj.

Opatijska djeca s teškoćama u razvoju od sada će se moći baviti sportom uz stručni nadzor educiranih trenera, zahvaljujući projektu koji širom Hrvatske provodi Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Na otvorenju je pripremljen sportsko-zabavni program u kojemu je naš proslavljeni paraolimpijac Vjekoslav Gregorović odmjerio snage s europskim prvakom u jedrenju na dasci Enricom Marottijem, nakon čega je uslijedila demonstracija treninga stolnoteniske škole.

Projekt "Treneri velikog srca" pokrenut je u listopadu 2013. godine kako bi se djeci s teškoćama u razvoju omogućilo ravnopravno bavljenje sportom. Tijekom dvije godine otvoreno je jedanaest plivačkih i četiri atletske škole diljem Hrvatske. Poslušajte prilog Marijane Smokvine:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.