Hrvatski radio

Radio Rijeka

Otvoreno igralište "Robert Komen"

17.05.2013.

13:43

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki je to dan za omladinski pogon riječkog prvoligaša, ali i za ostale riječke nogometne klubove.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković otvorili su danas obnovljeno nogometno igralište na Podmurvicama, koje će nositi ime nedavno preminulog sportskog djelatnika Roberta Komena. Veliki je to dan za omladinski pogon riječkog prvoligaša, ali i za druge riječke klubove. U obnovu svlačionica i postavljanja umjetne trave najnovije generacije uloženo je oko 4 milijuna kuna. Radove su zajednički financirali Grad Rijeka i HNK Rijeka.

Cilj nam je djecu okupiti oko sporta, da steknu radne navike. Vjerujem da će već ovaj mjesec ovdje trenirati 400-500 djece. I ne moraju svi postati prvoligaški igrači. Dapače, apeliram na roditelje, nemojte forsirati djecu da postanu profesionalni igrači. Škola je važna. Tko god bude loš u školi, neće trenirati na ovom igralištu. Klupska psihologica će pratiti njihove rad i ocjene, zanimljivu je poruku roditeljima poslao predsjednik riječkog prvoligaša Damir Mišković.

Završetkom obnove igrališta na Podmurvicama ulaganja u riječke sportske objekte nisu završena. Planova je puno.

Do kraja godine obnovit ćemo teren na Omladinskom igralištu, promijenit ćemo travu. Istovremeno nastavljamo sa svim pripremama za izgradnju kampa za prvu momčad na Rujevici. Svaki ozbiljan prvoligaš mora imati zaseban kamp za omladinski pogon i za prvu momčad, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Igralište će nositi ime Roberta Komena, nedavno preminulog sportskog djelatnika, bivšeg predsjednika i potpredsjednika riječkog prvoligaša. 

Posebno mi je drago da je ovaj objekt dobio ime po Robiju Komenu. On je gotovo svoj cijeli život posvetio riječkom sportu, posebno nogometu i mladima. Ako je netko zaslužio da se njegovo ime poveže s mladim sportašima, onda je to sigurno Robert Komen, rekao je Obersnel.

Prva utakmica na obnovljenom igralištu već je odigrana. Kvalitetu novog travnjaka ispitali su u međusobnom ogledu pionirska momčad riječkog prvoligaša i selekcija Primorsko goranske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.