Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počeo najveći plivački miting "Victoria - Primorje" - stiglo rekordnih 718 plivačica i plivača

17.03.2022.

12:44

Autor: Ivan Ribarić

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock / -

Nakon dvije godine prisilne pauze zbog koronavirusa, na riječke bazene stiglo je čak 718 sportašica i sportaša iz sedam europskih zemalja, čime je oboren dosadašnji rekord mitinga po broju prijava.

Na miting su stigla zanimljiva plivačka imena među kojima su i osvajači europskih i svjetskih medalja. Osim hrvatskih klubova riječ je o natjecateljima iz Slovenije, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Švicarske. 


Od hrvatskih plivača izdvajamo svjetskog juniorskog rekordera Franka Grgića, a nastupit će i 17 riječkih plivačica i plivača kojima će ovaj miting poslužiti kako bi iz prve ruke vidjeli kako izgleda priprema i nastup velikih plivača i plivačica.


 U ovoj plivačkoj sezoni bit će ovo najveći miting u Hrvatskoj, koji nažalost gledatelje ne prima na tribine Bazena Kantrida. No, natjecanja se mogu pratiti putem videostreama na Youtube kanalu PK "Primorje". 


Jutarnji dio natjecanja koji uključuje kvalifikacije počeo je danas, a nastavlja se u nedjelju u jutarnjim satima, dok su finalna natjecanja planirana za 17 sati. 


O velikom interesu za miting razgovarali smo s direktoricom Plivačkog kluba Primorje Sanjom Jovanović. Poslušajte:

Sanja Jovanović

Najava 13. izdanja plivačkog mitinga "Victoria - Primorje"

Najava 13. izdanja plivačkog mitinga "Victoria - Primorje"

Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.