Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ozljede pokosile Bijele uoči gostovanja u Kranjčevićevoj

03.03.2015.

16:55

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poduža je lista igrača na koje Kek ne može računati u sutrašnjem uzvratnom ogledu četvrtine finala Kupa protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Nakon poslijepodnevnog treninga otputovali su nogometaši Rijeke u Zagreb gdje ih sutra u Kranjčevićevoj očekuje uzvratni dvoboj četvrtine finala domaćeg kupa protiov Lokomotive. Iako je rezultatska zaliha iz prvog susreta dovoljna za miran put, brojne ozljede i izostanci tjeraju na oprez.

Jasno je da Bradarić sutra neće biti u kadru, čeka ga još dva tjedna oporavka. Jugović se u ovim trenucima nalazi na operativnom zahvatu kod prof. Nemeca. Riječ je o napuknuću meniska i njega nećemo imati na raspolaganju nekoliko tjedana. Sharbini ne može hodati zbog bolova u leđima, kao i Bertoša. Tomečak nije trenirao dva, tri dana, žali se na bolove u mišiću. Uz njih tu su još Balaj i Vargić. Balaj je jučer trenirao, stanje se poboljšalo i naši fizioterapeuti napravili su dobar posao, ali teško je za vjerovati da će biti spreman za sutrašnju utakmicu. Vidjet ću još nakon treninga, a moramo i porazgovarati i odvagnuti jer znate što nosi težak teren u Kranjčevićevoj, iznio je trener Bijelih Matjaž Kek zdravstveni bilten svoje momčadi.

Nameće se pitanje kako sastaviti momčad bez čak sedmorice igrača koji ne mogu sutra nastupiti ili je njihov nastup krajnje neizvjestan?

Ne znam, ne znam još. Vidjet ćemo. Ima igrača koji čekaju svoju priliku. Sada nam se dogodilo više ozljeda odjednom, iako nije riječ o velikim ozljedama. Hristov će konkurirati za onoliko minuta koliko može odigrati s obzirom na spremnost. Znam da koga god da stavim sutra, dat će sve od sebe. I samo to od njih tražim. Nešto ćemo iskemijati. U veznoj liniji i nemamo toliko problema, ali prema naprijed imamo. Moram vidjeti kako će na ovaj zadnji trening reagirati Sharbini i Tomečak, rekao je Kek pa se osvrnuo kratko i na protivnika.

Kup utakmice znaju biti nepredvidljive i svako naše razmišljanje o prednosti koju imamo iz prve utakmice, manjak angažmana, agresije ii motiva, mogu biti vrlo neugodni. Lokomotiva je već pokazala svoju kvalitetu, pojedinačnu i ekipnu. Još kada dodamo ove naše probleme, sigurno da nas čeka teška utakmica. Ali ako se postavimo kako treba, ako odgovorimo na njihovu agresiju jednakom mjerom ili žešće, tada, uvjeren sam, mi ćemo biti pobjednici toga dvoboja. Važna će biti i prilagodba na teren u Kranjčevićevoj. Moramo sada biti hrabri, samouvjereni i angažirani te moramo zbiti redove. Cijelo vrijeme vam govorim da igrači, neovisno o uvjetima, odlično treniraju. Imaju moju punu podršku i povjerenje, završio je Kek.

Sutrašnji ogled počinje u 17 sati, a prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.