Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pet hrvatskih predstavnika na Svjetskom paraatletskom juniorskom prvenstvu

31.07.2019.

11:00

Autor: Hina, Iva Črnjar Ivančan

Foto: Hrvatska paraatletska reprezentacija

Foto: Hrvatska paraatletska reprezentacija

Foto: - / -

U švicarskom Nottwilu će se od četvrtka do nedjelje održati 2. Svjetsko paraatletsko juniorsko prvenstvo u organizaciji World Para Athleticsa. Među članovima hrvatske reprezentacije su i Riječani Luka Bukša i trenerica Katja Luketić.

Osim njih hrvatske boje branit će i Dominik Počekal, Erik Fabian Kaurin, Petra Štruklec i Antonio Kosmat

"Reprezentacija je izabrana na temelju ostvarenih rezultata na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu polovicom svibnja. Od svih natjecatelja očekujem maksimalan angažman kako bi ostvarili svoje najbolje rezultate, a što bi trebalo donijeti nove medalje s velikih natjecanja za hrvatsku paraatletsku reprezentaciju.

Valja istaknuti da su Petra Štruklec i Erik Fabian Kaurin već ostvarili norme za odlazak na POI Tokio 2020. No hoće li tamo i otići, ovisi o njihovom daljnjem sportskom napretku i dobivenim kvotama, ali da će oni u sljedećem paraolimpijskom ciklusu unijeti svježu krv u našu reprezentaciju, svakako ne dvojim. Veoma je važno dati priliku mladim sportašima kako bi mogli kvalitetno zamijeniti neke naše reprezentativce koji će se nakon Tokija zasigurno oprostiti od vrhunskog bavljenja sportom", izjavio je izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić uoči odlaska u Švicarsku.

Hrvatski stijeg na otvaranju prvenstva nosit će Erik Fabian Kaurin, a tablu s natpisom Hrvatske nosit će Dominik Počekal. U Nottwilu će se nadmetati 350 sportaša iz 40 zemalja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.