Hrvatski radio

Radio Rijeka

Picigin na visokoj razini

19.07.2013.

15:17

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki ekspedicijski TLI tim zaigrao je picigin na najvišoj nadmorskoj visini, u Boliviji, na 4600 metara.

Ekspedicija nazvana simboličnoTodo posibile, nada seguro ili Sve je moguće, ali ništa sigurno do 23. srpnja je u Južnoj Americi na putovanju dugačkom dvanaestak tisuća kilometara. Putujući kroz Brazil, Paragvaj, Boliviju i Peru TLI obilazi desetak svjetski jedinstvenih pojava i pokušava utvrditi jesu li zbilja jedinstvene ili ne.

Ekspedicija je po dolasku u Boliviju uspješno postavila rekord za, kažunajviši picingin na svijetu na 4600 metara u Bolviji. Gejziri se nalaze se na jugozapadu Bolivije, sjeverno od bolivijske Lagune Verde, a u blizini granice s Čileom.

Nakon picigina, slijedio je pokušaj obaranja rekorda za najviši uspon u odjelu. Ekspedicija u odjelima se uspješno probila na otprilike 6000 metara na vulkan Uturuncu visok 6023 metra. Voditelj ekspedicije Vitomir Maričić odlučio je da neće penjati do vrha zbog jakog isparavanja sumpora i debele ledene kape.

Ekspedicija nastavalja putem prema najvišem gradu na svijetu Potosi, nakon kojeg odlaze na najviše plovno jezero na svijetu Titicaca. Nakon toga slijedi druga etapa ekspedicije u Peru i posjet svjetskim čudima: Machu Picchu i kip Krista Otkupitelja. U ekspediciji možete sudjelovati virtualno ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.