Hrvatski radio

Radio Rijeka

Planirajte vikend uz Kupu: slijedi 9. Kupski noćni polumaraton

12.07.2022.

12:00

Autor: Nenad Lučić

rijeka Kupa

rijeka Kupa

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Deveti Kupski noćni polumaraton bit će održan u subotu 16. srpnja, s početkom u 20 sati, uz hrvatsko-slovensku granicu na rijeci Kupi u Gorskom kotaru.

Utemeljen na dan ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ovaj događaj s razlogom nosi naziv "Utrka prijateljstva", a organizatori vjeruju da će se, nakon najavljenog ukidanja schengenskog režima, već dogodine moći odvijati teritorijem dviju susjednih država. 


Na ovogodišnjem izdanju hrvatskom stranom granice predviđeno je odvijanje polumaratonske te utrke na 10 kilometara, a u naselju Brod na Kupi predviđena su atletska natjecanja za djecu. Neće izostati ni nordijski hodači. 


Nakon dvije epidemiološki zahtjevne godine, dobrom se odazivu sudionika u ime organizatora nada predsjednik Udruge Kupa iz naselja Brod na Kupi Davorin Klobučar. Kaže da prijave pristižu iz raznih dijelova Hrvatske, a dolazak su najavili i sudionici iz susjedne Slovenije. 


"Očekujemo veći broj natjecatelja nego na protekle dvije utrke, kada je odaziv bio manji zbog pandemije koronavirusa. Sve upućuje na zaključak da se vraćamo onim ljepšim i sretnijim vremenima, te atmosferi kakva je nekada bila na tom natjecanju", zaključio je Klobučar u izjavi što je možete preslušati u nastavku:

Klobučar se nada dobrom odzivu

Davorin Klobučar

Davorin Klobučar

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.