Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:15 / 16.05.2022.

Autor: Radio Rijeka

Počela najveća pustolovina u Hrvatskoj!

Adventure Race Croatia

Adventure Race Croatia

Foto: Boris Kacan / -

Kvarner i Gorski kotar od 16. do 20. svibnja ugostit će 46 ekipa s 6 kontinenata, uključujući i aktualne svjetske prvake “Swedish Armed Forces Adventure Team”, na sada već trećem izdanju pustolovne utrke Adventure Race Croatia.

Ove godine natjecatelji su pustolovinu počeli u Baški na otoku Krku, a utrka je, kao i u prošlom izdanju, rasprodana u rekordnom vremenu.


Prijavljene četveročlane ekipe i ove godine će uz pomoć kompasa i karte proći stazu od preko 590 kilometara hrvatskih divljina hodajući, trčeći, vozeći bicikl i veslajući. 


Utrka će se bez stajanja odvijati pet dana, a natjecatelji su ti koji odlučuju o svojoj strategiji kretanja, odmora i povremenog kratkog sna. 


Direktoru utrke, Igoru Dorotiću, cilj je pokazati svijetu najljepše dijelove hrvatske prirode, pa se staza za svako izdanje Adventure Race Croatia istražuje i kreira mjesecima ne bi li se sklopila u savršenu pustolovinu.


Dorotić je dodao kako izvedba ovog projekta ne bi bila moguća bez 50 vrhunskih volontera koji godinu za godinom poklanjaju svoj tjedan i ulažu svoj trud i vrijeme.

 

Detalje utrke možete pratiti na web stranici utrke i/ili na Facebook stranici Adventure race Croatia.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.