Hrvatski radio

Radio Rijeka

Počele pripreme za susret s Lyonom pred praznom D tribinom

02.11.2013.

15:42

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkom nogometnom prvoligašu izdali su priopćenje o povratu novca za sve pretplatnike D tribine za europki ogled protiv Lyona.

U riječkom prvoligašu počele su pripreme za ogled 4. kola skupine I Europa lige protiv Lyona na Kantridi. Ozbiljan problem pričinjava kazna UEFA-e. Podsjetimo, krovna europska nogometna organizacija kaznila HNK Rijeka s odigravanjem jedne europske utakmice pred praznom D tribinom zbog isticanja, kako se navodi u UEFA-inom izvješću, rasističkih simbola, odnosno dva tzv. Keltska križa na navijačkim obilježjima na zapadnoj tribini tijekom utakmice protiv Betisa.

Na Kantridi su službeno izvješće Disciplinski komisije UEFA-e zaprimili u četvrtak. Žalba, u skladu s kompliciranom pravnom procedurom UEFA-e je u pripremi, a s obzirom da je susret s Lyonom pred vratima, u riječkom su prvoligašu podnijeli zahtjev za "odgađajućim učinkom žalbe".  

No kako bi spriječili moguće komplikacije jer povoljan ishod je teško očekivati, na Kantridi se pripremaju i za odigravanje utakmice pred praznom zapadnom tribinom, što pričinjava velik logistički problem. Odluku HNK Rijeka o uvjetima povrata novca za iznos kupljene ulaznice za tribinu D za susret s Lyonom donosimo u cijelosti.

"Ponedjeljak, 4.11.2013. od 11:00 do 20:00 sati na zapadnim blagajnama stadiona Kantrida bit će organiziran povrat novca kao i pravo prvokupa i to isključivo za pretplatnike tribine D prema sljedećem rasporedu:

- otvorene 2 blagajne isključivo za povrat novca pretplatnicima D tribine, te pretplatnicima koji su ujedno i članovi HNK Rijeka. Povrat novca će se vršiti isključivo uz predočenje pretplatne kartice i ulaznice iz paketa za D tribinu utakmice Olimpique Lyonnais

-preostale blagajne biti će otvorene za kupovinu mjesta na preostalim tribinama, čime pretplatnici tribine D u ponedjeljak imaju pravo prvokupa preostalih mjesta na stadionu Kantrida nakon povrata novca i predaje ulaznice iz kupljenog paketa za utakmicu Olimpique Lyonnais

Cijene povrata definirane su kao trećina cijene kupljenog paketa.

Dakle, ulaznice za preostale tribine će biti moguće kupiti uz predočenje ulaznice iz paketa za tribinu D za koju je pretplatnik izvršio povrat novca (pri povratu novca jedan dio ulaznice zadržava blagajnik, drugi ostaje pretplatniku kao dokaz pri kupovini ulaznice za drugu tribinu) I to u količini već kupljenih ulaznica iz paketa za koje je povrat dobiven.

U utorak, 5.11.2013. u vremenu od 9:00 do 20:00 sati na zapadnim blagajnama stadiona Kantrida započinje povrat novca za:

navijače koji su kupili pakete ulaznica u slobodnoj prodaji te
- pretplatnike ostalih tribina koji su kao drugi paket ulaznica odabrali tribinu D a za koju će biti otvorena zasebna blagajna (obavezno predočenje pretplatne iskaznice), kao i sama
- slobodna prodaja pojedinačnih ulaznica za utakmicu HNK Rijeka:Olimpique Lyonnais

Povrat novca moguć je također samo uz predočenje prethodno kupljene ulaznice iz paketa za D tribinu, pretplatne iskaznice te osobne iskaznice.

U slobodnoj prodaji po osobi je moguće kupiti maksimalno dvije ulaznice.Ulaznice će se prodavati isključivo na zapadnim blagajnama stadiona Kantrida, dakle neće biti organizirana online i prodaja na prodajnim mjestima iNovina I Novog lista.

Cijene pojedinačnih ulaznica za utakmicu HNK Rijeka:Olimpique Lyonnais:
TRIBINA A – 340 kn
TRIBINA B – 190 kn
TRIBINA C – 190 kn
TRIBINA F – 140 kn
TRIBINA E1 – 40 kn", stoji u priopćenju HNK Rijeka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.