Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pod stijenama Kantride 26.2. Kek: Odgoda je bila odluka suca, a ne Rijeke

26.02.2018.

12:04

Autor: Ivan Ribarić

Foto: PIXSELL

Foto: PIXSELL

Foto: - / -

Rijeka je bila za igru od prvog trenutka kada su došli suci ako su uvjeti regularni. Podsjećam, odgoda je bila odluka suca. Pa nećemo mi svi skupa ako Dinamo želi igrati kleknut dolje i reći ajmo igrati, kaže Kek.

Zbog zaleđenog travnjaka i jakog vjetra jučer se nije odigrao derbi 23. kola domaćeg prvenstva između Rijeke i Dinama. Glavni sudac Damir Batinić nakon pregleda terena odlučio je zbog sigurnosti igrača odgoditi utakmicu, a novi termin još uvijek nije službeno poznat.

Ja osobno nisam bio za odigravanje utakmice jer se već oko 16 sati dalo naslutiti da će zbog vremena dio terena biti zaleđen. Ljudi koji su već duže ovdje su najavljivali da će nakon zalaska sunca teren postati ledena ploha, i ne znam kome bi to išlo u korist, kaže trener Bijelih Matjaž Kek.

Dan poslije iz redova zagrebačke momčadi dolaze optužbe kako je Rijeka bila ta koja je htjela odgodu, dok su oni bili spremni igrati. 

Samo netko tko ima osobni interes može sada potencirati da su jedni bili za, a drugi protiv igranja. Rijeka je bila za igru od prvog trenutka kada su došli suci ako su uvjeti regularni. Podsjećam, odgoda je bila odluka suca. Pa nećemo mi svi skupa ako Dinamo želi igrati kleknut dolje i reći ajmo igrati, kaže Kek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.