Hrvatski radio

Radio Rijeka

Pod stijenama Kantride: Sergej Jakirović - Dokazali smo da smo ozbiljna momčad!

29.05.2023.

11:36

Autor: Robert Ferlin

Stadion Gradski vrt, 36. kolo SupreSport HNL NK Osijek - HNK Rijeka

Stadion Gradski vrt, 36. kolo SupreSport HNL NK Osijek - HNK Rijeka

Foto: Dubravka Petric / Radio Rijeka

Jučerašnjom utakmicom posljednjeg 36. kola novog Hrvatske nogometne lige zaključeno je nogometno prvenstvo Hrvatske susretom Dinama i Hajduka. Rijeka je u ukupnom poretku četvrtoplasirana. 

U zadnjem kolu Rijeka je odigrala 1:1 u gostima kod Osijeka koji je odigrao posljednju utakmicu u Gradskom vrtu.


Pokazali smo da smo postali ozbiljna momčad. Tražio sam ozbiljnost i odgovornost da ne kompromitiramo ovo dobro proljeće, da se i mi pokušamo oprostiti pobjedom, pogotovo u Gradskom vrtu gdje nismo pet godina pobijedili.

trener HNK Rijeka Sergej Jakirović

Jakirović je Rijeku preuzeo u zimu i u siječnju u prvoj utakmici pod njegovom palicom također je bilo 1:1 protiv Osijeka u Gradskom vrtu. No, Rijeka je tada za Osječanima zaostajala čak 15 bodova. Na kraju je stigla do četvrte pozicije sa samo bodom zaostatka za Osječanima.


S obzirom da smo malo raštrkani, jer nam neki igrači idu na U-21 Europsko prvenstvo, a neki igrači su dobili poziv za U-20 reprezentaciju, okupit ćemo se 15. lipnja. Pomaknuo sam datum okupljanja za tri dana, upravo zbog tih igrača jer će oni cijelo vrijeme biti aktivni dok smo mi na odmoru. Naravno, oni koji su na Euru neće doći skoro cijeli šesti mjesec, moramo i o njima voditi računa, ali većina igrača će biti s nama.

trener HNK Rijeka Sergej Jakirović

To je samo pokazatelj kakav smo fantastičan posao napravili ovo proljeće, dodao je Jakirović.


Ako su utakmice najatraktivniji dio nogometa, onda su rasprave o njima drugi najpopularniji aspekt najvažnije sporedne stvari na svijetu. Sergej Jakirović i Robert Ferlin o svemu što se na terenu i oko njega događalo tijekom vikenda: 

Pod stijenama Kantride: Sergej Jakirović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.