Hrvatski radio

Radio Rijeka

Potpuni krah "Rijeke na riječki pogon"

28.08.2022.

00:39

Autor: Ivan Ribarić

Rijeka poražena od Varaždina

Rijeka poražena od Varaždina

Foto: - / Pixsell

Šutnja sjeverne Armadine tribine nakon kraja utakmice simbolički je označila neuspješan kraj priče o "Rijeci na riječki pogon".

Ako je i bilo dvojbi uoči susreta s Varaždinom sada je sve jasno. Klub s Rujevice trese jedna od najvećih kriza otkada je palicu vođenja riječkog prvoligaša preuzeo Damir Mišković. Priča o Rijeci na riječki pogon doživjela je potpuni kolaps i pitanje je dana kada će s riječke klupe otići i Fausto Budicin


Gledajući realno, Rijeka na riječki pogon nikada ni nije bila ideja trenutnog vodstva kluba. Nakon neuspjele potrage za trenerom uoči sezone pokušalo se zamaskirati loše odrađen posao u pripremi sezone pričom o vjeri u domaći kadar. 


Ni Dragan Tadić ni Fausto Budicin od samog početka nisu imali šanse za uspjeh. Postali su žrtve loše politike kluba koji je sav teret visokih očekivanja svalio na leđa onih kojima je doista stalo do kluba jer vole Rijeku.

 

Nakon odlaska Tadića, Mišković je praktički bacio u vjetar dvije utakmice (Istra i Varaždin) jer je bilo jasno da Budicin, koji je od početka sezona zajedno sa Tadićem vodio momčad, ne može donijeti potreban "psihološki šok" kojim bi se s dvije pobjede u mirnijim tonovima dočekali derbiji koji slijede.


Problemi u momčadi su itekako brojni. Od nedostatka pravog napadača, "nezainteresiranih" pojedinaca poput Vrančića do trkačke inferiornosti protiv svih ekipa u ligi. Najbolji primjer za to je Alen Grgić koji je na Rujevicu stigao dan prije utakmice i na terenu djelovao kao jedini igrač koji trkački može pratiti tempo prvoligaškog nogometa.


Rijeka trenutno izgleda kao najlošija momčad lige. Crveni alarm je upaljen, zaključio je točno Fausto Budicin. Vrijeme je za trenera koji ima iskustva s dizanjem momčadi iz "mrtvih" jer bi u protivnom nastavak lutanja mogao ovu sezonu pretvoriti u pravu muku za sve navijače Rijeke.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.