Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljamo Rijeka Torpedoese - klub američkog nogometa u našem gradu

21.02.2020.

11:22

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Rijeka Torpedoes / Facebook

Foto: Rijeka Torpedoes / Facebook

Foto: - / -

Osim što su prvi klub američkog nogometa u našem gradu, Torpedoes Rijeka može se pohvaliti i sa ženskom članicom kluba Vandom Štimac koja u planu ima u budućnosti okupiti i žensku momčad te pokazati kako ovaj sport nije isključivo vezan za muškarce.

Naziv kluba inspiriran je bogatom riječkom poviješću, u ovom slučaju, vezanu za 1853. godinu u kojoj je izumljen i proizveden prvi torpedo u svijetu. Klub je službeno osnovan u veljači prošle godine, a natječe se u hrvatskoj flag football ligi koja predstavlja američki nogomet bez kontakta. 

Budući da imaju tek jednogodišnji staž, još uvijek nemaju pravo na financijsku potporu Riječkog sportskog saveza, pa sve troškove iznajmljivanja prostora za treniranje i sportske opreme podmiruju samostalno. Klub u svoje članstvo prima sve zainteresirane osobe, pa se tako mogu pohvaliti i sa prvom ženskom članicom Vandom Štimac čija je želja u dogledno vrijeme okupiti i žensku momčad. Javlja Ivan Ribarić:

Razgovor s Vandom Štimac, ženskom članicom Rijeka Torpedoesa, pripremio Ivan Ribarić

Foto: Rijeka Torpedoes / Facebook

Foto: Rijeka Torpedoes / Facebook

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.