Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljamo: svjetski prvak u boćanju Karlo Šaban!

07.11.2022.

14:59

Autor: Radio Rijeka

Hrvatska boćarska reprezentacija na svjetskom prvenstvu, Šaban sjedi u sredini

Hrvatska boćarska reprezentacija na svjetskom prvenstvu, Šaban sjedi u sredini

Foto: - / Boćarski savez

Hrvatska boćarska reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva u turskom Mersinu s pet medalja, među kojima i dvije zlatne. Zlatan je bio Karlo Šaban iz Crikvenice kojemu je to bio prvi nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Od pet boćarskih medalja sa svjetskog prvenstva, dvije su zlatne: Pero Ćubela bio je zlatan u bližanju i izbijanju u krug, a Karlo Šaban i Marin Ćubela su zlatnu medalju osvojili u disciplini parovi klasično. 


Na stranicama Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije doznajemo da su posljednju zlatnu medalju za Hrvatsku u parovima klasično prije 25 godina u Rijeci osvojili Dinko Beaković i Valter Ivančić.


Marino Milićević osvojio je brončanu medalju u brzinskom izbijanju. Ćubela je osvojio i brončanu medalju u pojedinačnom klasičnom, a u raffa boćanju prvu povijesnu seniorsku medalju na SP-u je osvojila Ana Juginović


Milićević i Šaban su članovi BK Sv. Jakov iz Jadranova, pa je Josip Krmpotić razgovarao sa Šabanom razgovarao o premijernom nastupu u seniorskoj reprezentaciji na svjetskom prvenstvu:

Predstavljamo: svjetski prvak u boćanju Karlo Šaban

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.