Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljen Ikić

18.07.2015.

19:45

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ostvarila nam se želja koju imamo već duže vrijeme. Pratili smo ga kroz nastupe za Zadar i reprezentaciju, rekao je Mance o Ikiću pa se osvrnuo na prijelazni rok, utakmicu s Aberdeenom na Kantridi i uzvratu u Škotskoj.

Iskoristili su u riječkom prvoligašu kratki predah između dviju utakmica za predstavljanje Frane Ikića, 21-godišnjeg središnjeg braniča koji je na Kantridu došao iz drugoligaša Zadra. Potpisao je dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja za još dvije godine.

Ostvarila nam se želja koju imamo već duže vrijeme. Pratili smo ga kroz nastupe za Zadar i reprezentaciju. Nažalost, Zadar se našao u situaciji u kojoj se našao, anama se otvorila prilika da ga dovedemo. Riječ je o mladom igraču koji ima odlične fizičke predispozicije i nadamo se da će uz odličan rad, koji će kod nas svakako imati, brzo napredovati, rekao je pomoćnik sportskog direktora Bijelih Ivan Mance.

Jako sam sretan što sam došao u Rijeku, to je veliki klub u Hrvatskoj i dokazan u Europi. Sretan sam što će mi Rijeka pružiti novu priliku. Nakon što je Zadar isapo u drugu ligu, tražio sam stepenicu više i nadam se da ću iskoristiti priliku koju ću ovdje dobiti i dokazati se, kratko je rekao Ikić.

Prije nekoliko dana zadarskog drugoligaša napustilo je 19 igrača, Ikić je jedan od njih, a ostavku je dao i trener Igor Štimac. Situacija se čini bezizlazna.

Klub je u teškoj situaciji, a igrači žele više i bolje. Zadru želim sve najbolje i da se izvuku iz ove teške situacije. Dolaskom Štimca puno se toga promijenilo. Krenulo je na bolje u klubu i oko kluba, međutim ispostavilo se da se u teškoj financijskoj situaciji dalje bez novaca nije moglo. Vjerojatno Štimac nije vidio budućnost, ali ne bih ulazio dublje u tu priču, rekao je Ikić.

Neizosatvno je bilo pitanje o možebitnim novim dolascima i odlascima.

Prijelazni rok je dug. Naravno da pratimo tržište i ukaže li se prilika za dovesti ekstra pojačanje, reagirat ćemo. Isto tako i kada je riječ o odlascima. Tržište diktira i odlaske i dolaske. Ako bude adekvatnih ponuda, postoji mogućnost da će netko od igrača otići. Ali pod istim uvjetima o kojima sam već govorio, da klub bude zadovoljen u pogledu zahtjeva za odštetom, rekao je Mance pa se osvrnuo na želju pojedinih igrača za ostvarenjem transfera.

Igrači su profesionalci koji su sjajno plaćeni za svoj posao. Ja sam protivnik ovih klasičnih hrvatskih ili, bolje rečeno, balkanskih teza gdje se nakon jedne pobjede radi euforija, a nakon jednog poraza tragedija. Nogomet je najljepša igra na svijetu baš zato jer možeš pobijediti kada nitko to ne očekuje, kao i izgubiti kada to nitko ne očekuje. Idemo dalje, plan ovoga kluba nije jedna utakmica ili jedna europska sezona. Plan je dugoročan. Trofej je trening centar koji će zaživjeti za 20 dana. U to se uložilo jako puno nakon što  u riječki nogomet u proteklih 100 godina nije uloženo ništa.  U Rijeci nema panike, nema nervoze, sve je normalno, a igrači moraju raditi svoj posao jer, vjerujte mi, europski klubovi prate svaki detalj ako misle nekoga platiti milijun eura. Igračima je u interesu da igraju što bolje i da ostvaruju što bolje rezultate.  Ništa ne znači ako je netko stavio glavu dolje. Stavio ju je jer je izgubio utakmicu koju nije htio izgubiti, rekao je Mance pa se osvrnuo i na uzvrat u Aberdeenu.

Malo je reći da sam u životu optimist, ja sam super optimist. Kažu neki da je to nekada glupost ili ludost, ali u nogometu je sve moguće. A ova je momčad pokazala već nekoliko puta karakter i u izgubljenim situacijama, kada su je svi prekrižili, se dizala i vadila. Glupo je sada izgovoriti da ćemo mi u Škotskoj pobijediti i proći, ali da ćemo dati sve od sebe da se u tu situaciju dovedemo, hoćemo. Hvala navijačima koji su u četvrtak bili sjajni, pogotovo onom dijelu Armade koja je do 94. minute bila uz momčad i to su stvari o kojima mnogi klubovi mogu samo sanjati. Imamo se pravo nadati i sanjati, ali prije svega nas čeka Slaven Belupo pa pozivam sve navijače da nam pomognu i pokažu da se klub bodri i voli u jednom od najtežih trenutaka u posljednje dvije ili tri godine. Volio bih da u nedjelju napunimo Kantridu, a da momčad na to uzvrati pravom utakmicom i pobjedom, zaključio je Mance.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.