Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstavljen Robert Palikuća: Bit će promjena u želji da poboljšamo rad

09.06.2021.

12:57

Autor: Ivan Ribarić

Robert Palikuća (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Robert Palikuća (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na Rujevici je i službeno predstavljen novi generalni menadžer za sport Robert Palikuća koji će na mjestu sportskog direktora naslijediti Ivana Mancea. Palikuća će dužnost preuzeti 1. srpnja, ali već sada je u svakodnevnim razgovorima s trenerom Goranom Tomićem i vodstvom kluba.

Nakon uvodne zahvale Ivana Mancea, dosadašnjeg sportskog direktora Rijeke novinarima na suradnji, pred medije je u pratnji direktora Luke Ivančića i savjetnika Srećka Juričića izašao novi čelni čovjek sportskog segmenta na Rujevici Robert Palikuća.

U uvodnom obraćanju Palikuća je naglasio kako će sigurno biti promjenu u Školi nogometa, ali da prvo mora napraviti analizu što se sve može unaprijediti kako bi Rijeka iz vlastitog bazena crpila daleko više igračkog materijala nego u dosadašnjem razdoblju.

Srećko i Ivan već su pokrenuli neke stvari, što je jako dobro. To su igrači koju odgovaraju strategiji kluba i nastojat ćemo i dalje na tome raditi. Pokušat ćemo složiti najbolju moguću momčad da ostvarimo uspjehe koji su na neki način postali standard. Želimo ulaziti svake godine u Europu, možda i malo izazvati Dinamo, igrati za trofej Kupa. Tu moramo nastaviti i naravno pogađati s igračima na tržištu, rekao je Palikuća na temu aktualnog prijelaznog roka koji bi u idućim danima trebao i službeno iznjedriti prva pojačanja.

Poslušajte izjavu:

Izjava Roberta Palikuća na predstavljanju, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.