Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:13 / 07.12.2021.

Autor: Vladimir Jurić

Šah, mat: prijem za riječke genijalce

prijem nagrađenih šahista i šahistica

prijem nagrađenih šahista i šahistica

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Grad Rijeka organizirao je danas prijem za najbolje riječke šahistice i šahiste. Članove šahovskih klubova Liburnija, Draga i Rijeka koji su ove godine ostvarili značajne rezultate na državnim i europskim prvenstvima primio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Na prijemu su prisustvovali talentirani šahisti i šahistice Ivan Šarić (ŠK Liburnija), Anamarija Radiković (ŠK Draga), Ena Cvitan (ŠK Liburnija) i Erik Golubović (ŠK Rijeka), u pratnji predsjednika ŠK Liburnija Branka Brdara, predsjednik ŠK Rijeka Srđana Zelenike i predsjednika ŠK Draga Ivana Mandekića


devetogodišnji Erik Golubović i riječki gradonačelnik

devetogodišnji Erik Golubović i riječki gradonačelnik

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Podsjetimo, peteročlana reprezentacija Hrvatske u kojoj su i riječke šahistice Ena Cvitan i Patricija Vujnović iz ŠK Liburnija te Ana Berke i Anamarija Radiković iz ŠK Draga, nastupila je, pod vodstvom izbornika Ivana Mandekića, na Europskom ekipnom prvenstvu održanom u Sloveniji u studenom ove godine.


Poslušajte izjavu talentiranog sedmogodišnjeg Erika Golubovića, kao i izjave šahistica Anamarije Radiković i Ene Cvitan:

prvi dojmovi prijema sedmogodišnjeg Erika Golubovića

Anamarija Radiković i Ena Cvitan-talentirane riječke šahistice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.