Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorje predstavilo momčad za novu sezonu

22.09.2016.

13:13

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Momčad je i za mene još uvijek nepoznanica. Trebat će vremena da se ova potpuno nova ekipa posloži. Zadržali smo kostur momčadi od prošle sezone, Radua, Buljubašića, Vukičevića i Jelovinu, a doveli smo dva stranca, po mom sudu jako dobra igrača, Slovaka Tkača i Australca Powera, rekao je Roje.

Na riječkom Korzu predstavljena je danas bitno izmijenjena momčad Vaterpolskog kluba Primorje za novu sezonu. Promjene su zahvatile i stručni stožer na čijem je čelu sada Igor Pezelj, a upravljanje klubom od dosadašnjeg predsjednika Predraga Slobode preuzeo je Zoran Jukica.

Promjena u funkcioniranju kluba neće biti. Klub postoji 108 godina i tu promjena neće biti. Istina, izmijenjen je kadar, promjene su se dogodile u predsjedništvu, ali uz nas će biti prisutan i bivši predsjednik tako da je riječ o sinergiji koja može voditi samo ka boljem. Naravno, okrenuli smo se našim mladim igračima, ali i doveli nekoliko jako dobrih igrača. Neki govore kako ćemo sada potonuti, ali ne bojim se niti Juga i sa svima ćemo se boriti, poručio je Jukica.

Izmijenjen igrački kadar utjecat će i na rezultatske ambicije u novoj sezoni.

Rezultatski ciljevi su ući u završnice svih natjecanja u kojima ćemo sudjelovati, a to su završni turnir Regionalne lige, završni turnir Kupa i, naravno, polufinale Hrvatske lige. Uspjeli smo zadržati određeni nivo kvalitete i mislim da možemo ostvariti ciljeve koje sam nabrojio, rekao je sportski direktor Zoran Roje.

Puno igrača napustilo je Primorje ovoga ljeta, klub se okreće vlastitom omladinskom pogonu. Kakve je rezultate za očekivati u sezoni pred nama, ne zna ni Roje.

Momčad je i za mene još uvijek nepoznanica. Trebat će vremena da se ova potpuno nova ekipa posloži. Zadržali smo kostur momčadi od prošle sezone, Radua, Buljubašića, Vukičevića i Jelovinu. Doveli smo dva stranca, po mom sudu jako dobra igrača, Slovaka Marosa Tkača i Australca Nathana Powera i mislim da je to jamstvo da će naši mladi igrači iz naše škole brzo napredovati. U Regionalnoj ligi mi uz Jadran iz Herceg novog, Jug i Mladost činimo tu najbolju četvorku, rekao je Roje.

Novu sezonu Primorjaši otvaraju 8. listopada, u prvom kolu Regionalne lige na Kantridi će gostovati splitski Jadran.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.