Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorje predstavilo momčad za novu sezonu

20.09.2017.

20:57

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Regionalna liga će biti veliko iskustvo za naše mlade igrače. Važno je da napreduju, a apsolutno se ograđujem od svih rezultatskih imperativa. Želimo dati priliku tim mladićima kako bi se razvili, rekao je predsjednik Primorja Samir Barać.

Na bazenu na Kantridi predstavili su Primorjaši momčad za novu sezonu. Klub je proteklih mjeseci doživio značajne promjene u vodstvu, ali promjene su zahvatile i sam igrački kadar. Ambcije i ciljevi umnogome su korigirani u odnosu na protekle sezone.

Nakon ovih desetak godina u kojima smo se borili za titule, sada smo se u potpunosti oslonili na vlastitu školu. To su mladi dečki između 16 i 20 godina. Uz Australca Forda, kojeg smo morali dovesti jer je Vrlić ozlijeđen te Tkača, koji je pod ugovorom od prošle godine, svi ostali su naši mladi igrači. U slijedećih nekoliko godina želimo stvoriti od njih kvalitetu kako bi se u ovoj našoj ligi mogli suprotstaviti svima. Ove godine zbog financisjkih razloga nećemo igrati europsko natjecanje, a što se tiče Regionalne lige, smatramo da će ta liga biti veliko iskustvo za njih. Važno je da napreduju, a apsolutno se ograđujem od svih rezultatskih imperativa. Želimo dati priliku mladim kako bi se razvili, rekao je predsjednik Primorja Samir Barać.

Ljubitelji vaterpola na Kvarneru, posebno posljednjih godina u eri Predraga Slobode, navikli su na velika rezultatska ostvarenja. Ove sezone, sudeći prema Baraćevim riječima, rezultatskog imperativa nema. 

Kakav rezultat će se to očekivati? Prošle godine smo imali momčad koja je koštala deset puta više od ove sadašnje. Rezultatska očekivanja trebaju biti u skladu s tim odnosom. Imamo puno igrača koji će prvi put zaigrati u prvoj ligi. Ali, slažem se, “sezona bez imperativa” je floskula. Nešto ćemo rezultatski morati napraviti. Spremili smo se dobro i želja nam je postići koheziju u momčadi, da svi igraju jedan za drugoga te da svi daju koliko mogu. Da će biti lako, neće. Bit će izuzetno teško, pogotovo psihički. Mi čarobni štapić nemamo, nećemo se već sutra pretvoriti u lijepe princeze. Milsim da smo dobro radili i pripremili se, a hoće li to biti dovoljno za zadovoljiti publiku, ne znam. Hoće li nas publika prihvatiti ovakve kakvi jesmo, ne znam. Nadam se da hoće, jer iskustvo mi govori da kad pokažeš borbenost i daš sve od sebe, onda su svi zadovoljni, rekao je trener Igor Hinić, još jedno od velikih imena ovoga sporta koje se ovoga ljeta uključio u rad kluba.

Dobar dio večerašnje svečanosti posvećen je i omladinskom pogonu. Prtedstavljene su sve natjecateljske kategorije kluba, vaterpolisti i vaterpolistice, koji su se pohvalili brojnim osvojenim odličjima. Sve prisutne pozdravio je i Danko Pavešić, koji je član Primorja od 1939. kada je prvi put došao na trening, kako se taj uzrast tada zvao, subjuniora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.