Hrvatski radio

Radio Rijeka

Primorje synchro cup: pobjednice plivačice talijanskog kluba Zeus Lab

17.06.2019.

11:10

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Pobjednice kupa sa sutkinjom i observerom (Foto: Primorje Aqua Maris)

Pobjednice kupa sa sutkinjom i observerom (Foto: Primorje Aqua Maris)

Foto: - / -

Riječki Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris uspješno je od 13. do 16. lipnja 2019. godine organizirao 19. Primorje synchro cup na kojem je nastupilo ukupno 140 plivačica u dvije dobne skupine.

Od stranih natjecateljica na 19. PSC sudjelovali su klubovi iz devet zemalja Europe uz sudjelovanje reprezentacija Finske i Austrije. Od hrvatskih klubova uz domaćina je nastupio Zagrebački sinkro klub.

Na Kupu sudjeluju dvije dobne skupine: juniorke (15-18 godina) i mlađe juniorke (age group 13-15), a Primorjašice su nastupile u obje, iako je juniorska ekipa bila oslabljena jer je dio ekipe višestrukih prvakinja države na pripremama hrvatske reprezentacije.

Osim medalja, plivačice osvajaju Kup pobjednica po skupini te Kup ukupnog pobjednika. Ove godine Kup pobjednika u mlađim juniorkama odlazi u Italiju, osvajač Kupa je Zeus lab iz Montebelluna, a isti klub je osvajač i Kupa pobjednica u juniorkama. Tako su osvojili i Kup ukupnog pobjednika.

Za juniorsku ekipu Primorja Aqua Marisa nastupile su Ani Jurković, Paola Poklepović, Andreja Kosanović i Ivona Stojšić, a njih trenira Valeria Petrachina.

U ekipi mlađih juniorki Primorja Aqua Marisa nastupile su Petra Premuš, Tia Elena Fućak, Lucija Bandera Ulrich, Ana Kus, Ana Čop, Lana Turković, Lana Stupar, Sara Spoja Milat, Nikka Kertelj, Vuletić Morena i Chiara Šargač (trenerica Marta Jeličić), a kao prednatjecateljice nastupile su Primorjašice iz druge ekipe mlađih juniorki; Lena Glavačević, Tara Turalija, Nikolina Lukić, Antonija Tadić, Nora Ljubetić, Maja Mrakovčić, Liza Kryzk, Ana Maria Perković, Sara Ćirkić i Lea Ivičak (trenerica Jelena Garabiljević).

Na takmičenju je sudjelovao i velik broj stranih sudaca te Elena Tsarkova iz Rusije kao observer LEN-a koja je pratila i ocjenjivala suce. Vrhovni sudac bila je Marija Šavko iz Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.