Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proglašeni najbolji boćari Primorsko-goranske županije

19.02.2019.

11:49

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Boćarski klub Vargon iz Rijeke i ženski boćarski klub Čavle - škola boćanja najbolja su muška, odnosno ženska ekipa u Primorsko-goranskoj županiji za 2018. godinu. Laskavu titulu najboljeg boćara, odnosno boćarice osvojili su Antonio Prlaguzić i Carrolina Bajrić.

Laureati su svoje nagrade primili na večeri boćanja koju je u Domu kulture Kukuljanovo organizirao Boćarski savez Primorsko-goranske županije. I dok su BK Vargon i BK Čavle - škola boćanja nagrade primili zbog odličnih rezultata u prvenstvu Hrvatske i europskim natjecanjima, Antonio Prlaguzić je nagradu dobio zbog osvojenog 5. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kini, dok je zbog osvojene tri medalje na istom natjecanju Carrolina Bajrić također proglašena boćaricom godine.

U mlađim kategorijama također su proglašeni najbolji - u konkurenciji juniora BK Vargon proglašen je najboljim sastavom, a BK Čavle - ŠB ženskim. Pojedinačno Karlo Šaban iz Jadranova za osvojeno svjetsko zlato na SP u Kini proglašen je najboljim juniorom, dok je najboljom juniorkom proglašena Dorotea Maršanić. Najboljim kadetom proglašen je Lovro Šipek.

Najboljim trenerom u Primorsko-goranskoj županiji proglašen je trener BK Sveti Jakov iz Jadranova Vjekoslav Matetić. Organizatori su uručili i niz posebnih priznanja za iznimne sportske rezultate, kao i za ostvarene hrvatske rekorde u 2018. godini. Nagrada za životno djelo uručena je Radovanu Cuculiću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.