Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proglašeni najuspješniji opatijski sportaši u 2016.

06.02.2017.

20:35

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji laureati su Sanja Lotspaich, Anrico Marotti, streljačice kluba DVD Opatija, članovi Automobilističkog kluba Opatija motosport, Dušan Benko, Dragutin Galina, Antomn Baždarić, Iva Kukuruzović, Kristijan Kolaj, Gali Zukić i Vjekosalv Gregorović.

Vrijeme je svođenja računa sportskih ostvarenja u prošloj godini. Pa je tako svečano večeras bilo i u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Opatija se zahvalila svojim sportašima koji su 2016. ostvarili sjajne rezultate.

Najuspješnija sportašica je Sanja Lotspaich iz Športsko ribolovnog kluba Ičići. Sanja je na Svjetskom prvenstvu u Irskoj, u lovu štapom s obale, kao članica reprezentacije osvojila srebrno odličje u ekipnoj konkurenciji. Enrico Marotti, iz Društva sportova na moru Volosko, iz ruku opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića primio je priznanje za najboljeg sportaša. Marotti je na Svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci, u klasi funboard osvojio srebrno odličje.

Streljačice kluba DVD Opatija najbolja su ženska ekipa. Pamela Gubo Samarđić, Raisa Gojak, Matea Kršanec, Lucija Novak i Suzana Lunder osvojile su prva mjesta na ekipnom natjecanju na Prvenstvu Hrvatske te u Ligi Hrvatske HSS-a. Marsel Katić, Denis Rubinić, Tomas Hrvatin, Mateo Butorac, Viliam Prodan, Marko Stiperski, Paulo Petretić i Damir Surina, čalnovi Automobilističkog kluba Opatija motosport osvojili su treće mjesto u poretku kubova za Prvenstvo Hrvatske u auto rallyu pa im je dodijeljeno priznanje za najbolju mušku seniorsku ekipu.

Predsjednik Športskog ribolovnog kluba Ičići Dušan Benko proglašen je za najuspješnijeg sportskog djelatnika, a Dragutin Galina iz Karate kluba Opatija najuspješnijim trenerom. Niz je nagrada dodijeljeno i u mlađim uzrasnim kategorijama. Najuspješnija juniorka je Iva Kukuruzović iz Streljačkog kluba DVD Opatija, a najbolji junior Kristijan Kolaj član Kickboxing kluba Opatija Fight Club. Gali Zukić iz Speed badminton kluba Pešekani pripalo je priznanje za najuspješniju kadetkinju, dok je Anton Baždarić, član Karate kluba Opatija najuspješniji kadet.

Član hravtske stolnoteniske reprezentacije za osobe s invaliditetom, sudionik Olimpijskih igara U Sydneyu, Pekingu i Londonu te osvajač brončanog odličja na Svjetskom prvenstvu, Vjekoslav Gregorović iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08, najuspješniji opatijski sportaš s invaliditetom za 2016. gopdinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.