Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proglašeni najuspješniji sportaši u Primorsko-goranskoj žuapniji u 2016.

07.02.2017.

19:55

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najuspješnijima proglašeni su Sara Kolak, Ivan Krapić, kuglačice Mlake, vaterpolisti Primorja, Milka Milinković, Seno Čusto i Damir Jurčević, a nagrade za životno djelo uručene su Nadi Mezak, Josipu Šariću i Slobodanu Gračakoviću.

Svečano je večeras bilo u sportskoj dvorani u Mavrincima. Proglašeni su najuspješniji sportaši i sportski djelatnici u Primorsko-goranskoj županiji u 2016. godini. Oko izbora najbolje sportašice dileme nije bilo. Laskavo priznanje otišlo je u ruke zlatne s Olimpijskih igara u Riju, članice Atletskog kluba Kvarner, Sare Kolak.  Srebrni s istih igara, vaterpolist Ivan Krapić najuspješniji je sportaš.

Iznenađenja nije bilo niti u konkurenciji ženske seniorske ekipe. Treće mjesto na Svjetskom kupu i Ligi prvaka te naslov državnih prvakinja kuglačicama Mlake donijelo je i priznanje najboljih u županiji. Najbolja momčad su vaterpolisti Primorja, drugi u Prvenstvu Hrvatske, regionalnoj ligi te Kupu Hrvatske. U kategoriji sportaša s invaliditetom priznanje je dodijeljeno paraolimpijki, članici Atletskog kluba Srce, Milki Milinković.

Uručne su i nagrade za životno djelo. Dobili su ih pedagoginja i bivša rukometašica Nada Mezak te sportski djelatnici Josip Šarić i Slobodan Gračaković. Damir Jurčević iz Trkačkog skijaškog kluba Ravnogorac te Seno Čusto trener u Streljačkom klubu Lokomotiva proglašeni su sportskim djelatnicima godine.

Karatistica KK Zamet Marina Barac i vaterpolist Primorja Lovro Paprić najuspješniji su sportaši juniori, a  plivačice Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua maris te veslači Jadrana najbolja ženska, odnosno muška juniorska ekipa. Skijašica Ida Štimac i član Rukometnog kluba Zamet Tin Lučin proglašeni su najboljim kadetima, dok su u ekipnoj konkurenciji nagrade primili kadetske ekipe Streljačkog kluba Lokomotiva i Rukometnog kluba Kozala.

Posebno priznanje jedinici lokalne samouprave za ulaganje u programe sporta i sportsku infrastrukturu, dodijeljeno je domaćinima večerašnje svečanosti, Općini Čavle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.