Hrvatski radio

Radio Rijeka

Projekt novog stadiona ušao u drugu fazu

05.06.2013.

19:14

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I dok je u fokusu interesa riječke nogometne javnosti prijelazni rok, pripreme za izgradnju novoga stadiona odvijaju se munjevitom brzinom i ušle su u svoju drugu fazu.

Francesco Cuzzocrea nepoznat je riječkoj javnosti. Predsjednik je Nadzornog odbora riječkog nogometnog prvoligaša i što je za ovaj razgovor važnije, generalni je direktor zaklade Social Sport, jedan od važnijih članova Upravnog odbora.

Ne, nema ovdje važnijih i manje važnih. Za to objasniti nužno je poznavati način funkcioniranja zaklade i Upravnog odbora zaklade. Svaka se odluka donosi izglasavanjem na sjednicama odbora. Svaki član daje svoj glas za ili protiv nekog prijedloga. Nitko, pa ni Gabrijele Volpi ne donosi odluke samostalno. Mnogi naši poslovni partneri i prijatelji ulažu u zakladu, a mi u Upravnom odboru odlučujemo u što ćemo novac ulagati i svaki je glas jednako vrijedan. Naš osnovni cilj je pomaganje razvoju sporta i mladih sportaša. Mi smo odlučili uložiti u HNK Rijeku zbog Damira (op.a. Mišković) koji je također član Upravnog odbora. Rijeka i Hrvatska nisu u fokusu našega poslovnog interesa. Niti na jedan način, niti u najmanjoj mjeri. Da nema Damira mi sigurno danas ne bi bili prisutni u klubu, kazivao je Cuzzocrea.

Po istom obrascu Rijeka bi uskoro mogla dobiti novi stadion.

Damir želi napraviti nešto vrijedno za svoj grad i prilično je uporan lobirajući za to, uz smijeh je nastavio Cuzzocrea. Mi vjerujemo u projekt novog stadiona na Kantridi. Pozicija uz more i pod stijenama je sjajna i uvjeren sam da će to biti prekrasan sportski objekt. Sve pripreme idu ubrzanim ritmom. Prvu fazu smo završili. Sada čekamo svu potrebnu dokumentaciju od gradskih tijela. Kada to Grad zgotovi ulazimo u treću fazu, a to je izrada nacrta. To će po našoj procjeni potrajati oko šest mjeseci, a nakon toga slijedi i sama izgradnja.  Moram naglasiti kako smo izuzetno zadovoljni suradnjom koju smo ostvarili s gradonačelnikom Obersnelom i njegovim suradnicima. Transparentnost koju iskazuju, nama je kao ulagačima od izuzetne važnosti. To je bilo od ključnog značaja prije godinu dana kada smo odabrali Rijeku za ulaganje, jednako tako je i danas. Ovakav projekt izgradnje stadiona teško je ostvariti bez podrške cijele zajednice. A riječ je o trenutno najvećem projektu u koji Social Sport ulaže, rekao je Cuzzocrea.

Cuzzocrea je i predsjednik Nadzornog odbora riječkog prvoligaša. Zadovoljan je ostvarenim u godini dana kao i rezultatom na kraju sezone.

Dijelim radost i veselje navijača zbog plasmana u Europsku ligu. Prije godinu dana, a vi u Rijeci to bolje znate od mene, momčad se borila za opstanak. U tako kratkom roku napravljen je sjajan rezultat. Sada je to stabilan klub u čijoj se izgradnji u posljednjih 12 mjeseci jako puno napravilo. Sve ide svojim tijekom. Vidjet ćete, čeka nas lijepa budućnost, optimističan je Cuzzocrea.

Kako će ta budućnost izgledati u praksi, točnije na terenu ono je što navijače najviše zanima, tim više jer je pred nama ljetni prijelazni rok.

To morate pitati Damira, ja o tome ne mogu puno reći. No,  poznavajući ga dugi niz godina mogu pretpostaviti da će klub i momčad rasti sustavno i u okvirima trenutnih proračunskih okvira, zaključio je Cuzzocrea.

San o novom stadionu pretvara se u javu. Sudeći prema riječima prvoga čovjeka Social Sporta, vrijeme do početka prvih građevinskih radova mjeri se u mjesecima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.