Hrvatski radio

Radio Rijeka

Proslava Armadinog 30. rođendana

04.05.2017.

15:00

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vrhunac proslave očekuje nas idućeg vikenda, kada će se i igrati utakmica između Rijeke i Hajduka. Vatreno zagrijavanje počet će dan ranije, u petak, koncertom Ri-rock bendova. A uvertira u proslavu je nikad brojnije gostovanje ove subote u Kranjčevićevoj, najavio je Povh.

Riječka navijačka skupina ulazi u tjedan obilježavanja 30. rođendana. Iako je skupina oformljena ranije, službeni datum osnutka je 9. svibnja 1987., na dan utakmice finala kupa tadašnje države između Rijeke i Hajduka u Beogradu. Program obilježavanja ove je godine iznimno bogat.

Sve počinje devetog ovoga mjeseca, na dan osnutka, svečanom konferencijom u Guvernerovoj palači. Izložit ćemo neke povijesne rekvizite vezane uz Armadu, a slijedi druženje sa svima onima kojima su nam pomagali kroz povijest, kao i u organizaciji proslave ovoga rođendana. U večernjim satima na stadionu na Kantridi položit ćemo vijence na spomen-ploču palim pripadnicima Armade u Domovinskom ratu.

Vrhunac proslave očekuje nas idućeg vikenda, kada će se i igrati utakmica između Rijeke i Hajduka. Vatreno zagrijavanje počet će dan ranije, u petak, koncertom Ri-rock bendova. To je jedan od brendova, uz Armadu, vezan uz Rijeku, koji se isprepliću ovih 30 godina. Svakako se želimo zahvaliti Gradu Rijeci i Županiji primorsko-goranskoj koji su glavni pokrovitelji ove proslave i koji su se, kao i uvijek do sada, odazvali i pomogli nam u organizaciji.

Uspjeli smo na gatu organizirati i veliko platno kako bi svi zainteresirani mogli pratiti prijenos utakmice protiv Hajduka jer znamo da je stadion na Rujevici za posljednje utakmice rasprodan. Pozivamo građane na druženje na gatu od ranih jutarnjih sati. U planu su i posebne autobusne linije od centra grada do Rujevice i natrag. Na dvije lokacije će tako grad disati za Rijeku i možemo biti malo bahati i reći - neka to bude prva od proslava naslova prvaka u samom središtu Rijeke, rekao je glasnogovornik Armade Denis Povh.

Glazbeni program trajat će dva dana, 12. i 13. svibnja. Sudjelovat će veliki broj izvođača.

Kad smo razmišljali koje bendove pozvati, vodili smo se mišlju da nekako skupimo ono što Armada u stvari jest. Armada je dobrim dijelom određena rock-glazbom kada govorimo o gradskom dijelu, ali Armada jednako tako čini i prigrad, gdje dominira zabavna glazba. Pa će tako u petak nastupiti rock-bendovi Let 3, Mandrili, En Face, Krešo i Kisele Kiše, Blagdan Band i DJ Alen Tibljaš.

U subotu, na dan utakmice, zabavljat će nas Kantridersi i Koktelsi. Zanimljivost je da su članovi svih ovih bendova redoviti posjetitelji utakmica NK Rijeke, a dobrim dijelom i članovi Armade. Naglašavamo da ovo nije fešta samo za pripadnike Armade. Cilj je da se svi Riječani skupa s nama dobro zabave i da zajedno proslavimo ono što dugo čekamo, a to je, naravno, naslov prvaka, poručio je jedan od organizatora koncerata i cijele proslave, veteran Armade Alen Fućak.

Uz koncerte, na Gatu Karoline Riječke priprema se i veliko iznenađenje.

Da, imamo i pripremljeno veliko iznenađenje. O detaljima ne bih, mogu samo reći da je riječ o nečemu spektakularnom što ovaj grad još nije vidio, kratko je rekao tajnik riječke navijačke skupine Josip Križanović

Svojevrsna uvertira u proslavu 30. rođendana je organizacija nikad brojnijeg gostovanja u Kranjčevićevoj na subotnjem ogledu protiv Lokomotive.

Pozivamo sve da se okupe na Cerniku, na benzinskoj crpki, u 15 sati. Želja nam je stvoriti plavo-bijelu karavanu koja će ispuniti Grobničko polje i zajedno se kretati prema Lučkom i kasnije Kranjčevićevoj ulici, gdje će Rijeka imati najbrojniju podršku u povijesti, zaključio je Povh.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.