Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prva pobjeda Škrljeva u novoj sezoni, protiv Alkara iz Sinja odigrali 87:74

19.10.2019.

20:54

Autor: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Prva pobjeda Zelenih sa Škrljeva u novoj sezoni, koji su u četvrtom pokušaju došli do bodova pobijedivši Alkar 87:74. Na kraju više od tri stotine nazočnih, među kojima je bilo i dvadesetak Maligana iz Sinja, pljeskom su nagradili obje ekipe.

Alkar bolje otvara utakmicu, pa u trećoj minuti ima prednost 5:2 nakon što su pogodili Nickolas Ralphael Neal za dva i Gabriel Marić tricu. Adria Oil Škrljevo u četvrtoj minuti ima prvo vodstvo 6:5, da bi minutu kasnije otišao na plus sedam (12:5) nakon što su pogađali Vrkić, Batur i Šekelja. Gosti se ne predaju, pa na ulasku u posljednju minutu prve četvrtine imaju mini prednost 18:17, da bi na mini odmor otišli s prednošću 20:18.

Nastavak je donio odličnu igru kapetana gostiju Hrvoja Vucića, pa Alkar u 13' ima plus osam (30:22). Dvije minute kasnije Adria Oil Škrljevo se vraća u igru i izjednačava na 30:30. Bilo je to četvrto izjednačenje utakmice. Do kraja druge četvrtine razigravaju se Ivan Batur i Domagoj Vrkić koji postižu svaki po 14 koševa za prednost Zelenih na velikom odmoru od plus šest 43:37.

Drugo poluvrijeme u znaku je dobre igre Adria Oil Škrljeva. Domaćin stalno povečava prednost, da bi u 25' imao plus četrnaest (57:43). Na isteku treće četvrtine razigarao se i Luka Padurić koji sa dvije trice u nizu i dva koša dolazi na 12 postignutih koševa, a Škrljevo četvrtinu zaključuje s prednošću od 15 koševa i rezultatom 69:54.

Posljednjih deset minuta u znaku je dvojca Batur – Vrkić koji su nemilice trpali koš Sinjana. Domaćin je u 38' imao i plus sedamnaest (85:68), da bi na kraju na semaforu zasvijetlilo Adria Oil Škrljevo – Alkar 87:74. Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bili su Batur s 26 i Vrkić s 21 postignutim košem, dok je kod Alkara Neal postigao 21.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.