Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prva prvenstvena hokejaška utakmica u Delnicama: stižu Vitezovi iz Siska!

01.02.2018.

14:02

Autor: Nenad Lučić

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U nedjelju 4. veljače, u 17 sati, osam godina nakon osnutka, svoju prvu prvenstvenu domaću utakmicu odigrat će seniori delničkoga Kluba hokeja na ledu Mamut. Najmlađi hokejaški klub u Hrvatskoj na svome će klizalištu dočekati igrače najstarijega hrvatskoga hokejaškog kluba Sisak, popularne Vitezove.

Stručni savjetnik za sport Goranskog sportskog centra Davorin Klobučar ističe kako je riječ o  prvome takvom događaju u sportskoj povijesti Delnica, ali i cijele Primorsko-goranske županije. "Mislim da je to veliki izazov, znajući da je hokej sport koji traži velika ulaganja. Skupa je oprema, a puno koštaju pripreme te  trenažni proces. Zato smatram da bi se, uz Županiju koja je prisutna od ranije, u to trebao uključiti i Grad, kako bi taj sport stasao u Delnicama", rekao je Klobučar.

Svake zime Goranski sportski centar ponudu klizališta u Delnicama nastoji obogatiti novim sadržajima, pa direktor tvrtke Alen Udović ističe da će se tijekom veljače pokušati organizirati prezentacija karlinga, koji se svrstava među specifične ledene sportove. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.