Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvenstvo Hrvatske u speed badmintonu ove subote u Opatiji

07.12.2015.

11:47

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš najveći uspjeh je svjetski naslov Matea Šepića u konkurenciji do 14 godina, a imamo i tri državna prvaka. Ovo je relativno nov i zanimljiv sport, pozivam sve one koje zanima speed badminton da ove subote u 9 sati dođu u dvoranu Marino Cvetković u Opatiji, rekao je Marin Ružić.

Speed badminton ili skraćeno „speedminton“ nova je dimenzija sportova s reketom. Riječ je o svojevrsnoj kombinaciji squasha, tenisa i badmintona. Igra se bez mreže, sudjeluju dva igrača u polju od 5,5 x 5,5 metara, a žuta loptica naziva „speeder“ nalik je loptici za badminton.

Sport koji je krenuo 2000. godine u Berlinu brzo je privukao veliki broj ljudi diljem Europe i svijeta. U Hrvatsku je stigao 2008., a već četiri godine u Ičićima postoji SBK Pešekan, koji bilježi sjajne rezultate. Ovog kolovoza naslov svjetskog prvaka do 14 godina osvojio je Mateo Šepić, a klub ima i tri državna prvaka.

Svi oni koje zanima ovaj sport imaju priliku ove subote od 9 sati u opatijskoj dvorani Marino Cvetković uživati u Prvenstvu Hrvatske u speed badmintonu.

O speed badmintonu, povijesti, pravilima sporta, konkurenciji u Hrvatskoj, SBK Pešekan iz Ičića, uspjesima te nadolazećem državnom prvenstvu u Opatiji u programu Radio Rijeke govori predsjednik SBK Pešekan Marin Ružić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.