Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ravnogorci ugostili skijaše trkače iz devet zemalja

16.01.2021.

13:13

Autor: Nenad Lučić

FOTO: TSK Ravnogorac

FOTO: TSK Ravnogorac

Foto: - / -

Prvi put nakon šest godina zbog manjka snijega na goranskom području ne moraju strahovati niti organizatori najjačeg međunarodnog natjecanja skijaša trkača u Hrvatskoj. Općina Ravna Gora je šesti put domaćin Continental Balkan Kupa u skijaškom trčanju.

Povoljne snježne prilike u Gorski kotar već desetak dana privlače brojne goste, pa unatoč korona krizi odaziv inozemnih gostiju i sudionika na utrku skijaša trkača u Ravnoj Gori nije izostao.

Zbog manjka snijega, tijekom proteklih pola desetljeća utrke Continental Balkan Kupa morale su se održavati u dijelovima Gorskog kotara iznad 1000 metara nadmorske visine, ili u susjednoj Sloveniji. Kako ove godine čelnici TSK Ravnogorac nemaju tih problema, klupski trener Zoran Skender zadovoljno ističe da su napokon jedno veliko, međunarodno natjecanje uspjeli organizirati na njihovoj homologiranoj stazi u Ravnoj Gori.

"Položaj staze, koja je udaljena petstotinjak metara od središta mjesta, organizacijski nam olakšava posao. Nakon nekoliko godina možemo reći da nas je vrijeme konačno 'pomazilo' i omogućilo nam da jedan sportski događaj imamo priliku osmisliti u idealnim okolnostima", dodaje trener. 

Za razliku od povoljnih snježnih i temperaturnih uvjeta, epidemiološke su mjere, priznaje Skender, ipak utjecale na odaziv natjecatelja, pa će i broj država sudionica biti manji nego prethodnih godina - devet. Njih šest je iz sustava Balkan Kupa, gostuju sudionici iz Mađarske i Slovenije, a pomalo egzotično zvuči podatak o nastupu jednog natjecatelja iz Argentine.

"Poziva je bilo iz mnogo više zemalja, no sve restrikcije, uvjetovane epidemiološkim mjerama, traže i veći organizacijski angažman… Brojna testiranja pri ulasku i izlasku iz države, velik su problem, pa otud i manji odaziv", tumači organizator.

Kako god bilo, zahvaljujući Continental Balkan Kupu Gorski kotar ovog vikenda, ima i inozemne goste, dok domaći već desetak dana u velikom broju koriste dostupne sadržaje zimske ponude, što je rezultiralo i popunjenošću smještajnih kapaciteta. Poslušajte:

Skijaši trkači u Ravnoj Gori: od regije do Argentine; pripremio Nenad Lučić

FOTO: TSK Ravnogorac

FOTO: TSK Ravnogorac

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.