Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rekord utrke "Molo longo trk": Zoran Žilić i Ingrid Nikolesić pobjednici

09.04.2016.

12:27

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zoran Žilić iz Atletskog kluba Koprivnica postavio je rekord utrke, istrčavši šest kilometara dugu stazu po popularnoj riječkoj šetnici za 20 minuta i 25 sekundi. Titulu prošlogodišnje pobjednice obranila je Riječanka Ingrid Nikolesić, koja je dva kruga prošla za 23 minute i 44 sekunde.

Povremena kiša i oblaci nisu spriječili više od 160 trkačica i trkača da istrče "Molo longo trk", drugu utrku u sklopu 20. Festivala sporta i rekreacije "Homo si teć". Ponovno je riječka utrka bila sretna za jednog člana Atletskog kluba Koprivnica. Nakon slavlja Matjaža Štanfela na utrci "539 skok" po Trsatskim stubama prošlog vikenda, ove subote pobjedu na "Molo longo trku" odnio je Zoran Žilić, koji je postavio rekord utrke. Šest kilometara dugu stazu, dva kruga po popularnoj riječkoj šetnici istrčao je za 20 minuta i 25 sekundi.

Puno sam se pripremao, ne samo za ovu utrku, već i za riječki maraton kojeg željno iščekujem. Ovo je jedinstvena utrka, cijelom dužinom proteže se uz more i zaista je poseban ugođaj, rekao je rekorder Zoran Žilić.

Titulu pobjednice od prošle godine obranila je Riječanka Ingrid Nikolesić, članica zagrebačkog Atletskog kluba Sljeme. Ujedno je i popravila svoje vrijeme, nakon 24:12 utrku je istrčala za 23 minute i 44 sekunde.

Htjela sam ići bolje od prošlogodišnjeg vremena i uspjelo mi je, iako su vremenski uvjeti bili teži. Volim ovu utrku i trčat ću i sljedeće godine sasvim sigurno, rekla je dvostruka pobjednica.

"Molo longo trk" bio je zagrijavanje za idući vikend i središnju utrku Homo si teć 17. travnja, kao i još niz nadmetanja uz prvi "Rijeka maraton", novitet ovogodišnje manifestacije "Homo si teć". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.