Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rezanje plaća i na Rujevici: Mišković dao prijedlog, čeka se odgovor igrača

30.03.2020.

17:28

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Predsjednik NK Rijeke Damir Mišković predložio je igračima i stručnom stožeru ostanak na jednoj trećini plaće, dok bi drugu trećinu dobili tokom ljetnoj prijelaznog roka. Trener Simon Rožman prihvatio je rezove, dok se igrači još moraju izjasniti.

Mišković je iz izolacije u Dubaiju dao prijedlog rezanja plaća koji je praktički isti kao i onaj Dinamov. Riječ je o tome da se igračima i stožeru ostavi jedna trećina plaće, da se druga trećina isplati naknadno, dok bi prema toj mjeri štednje ostali bez trećine dosadašnjih primanja.

U Dinamovom slučaju situacija je prijedlogom takvog modela izmakla kontroli. Trener Nenad Bjelica i igrači odbili su se odreći dijela primanja, a cijeli Bjeličin stožer dobio je otkaz. U riječkom slučaju ne bi trebalo biti toliko drame. Simon Rožman odmah je prihvatio predložene rezove, dok se na odgovor igrača još uvijek čeka.

Svi ostali zaposlenici tvrtke Stadion Kantrida d.o.o. te omladinski pogon do daljnjega će dobivati oko četiri tisuće kuna, što je malo iznad minimalca.

Rezanje plaća pogodilo je većinu europskih klubova koji svakodnevno objavljuju modele i postotke smanjenja troškova. Plaće su tako smanjivane u cijeloj njemačkoj Bundesligi, ali i u europskim gigantima poput Juventusa ili Barcelone koja je svojim igračima skinula čak 70 posto plaće kako ne bi morala davati otkaze svojim zaposlenicima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.