Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rezultat karijere: Leona Popović sedma na Sljemenu!

04.01.2022.

17:05

Autor: HRT - Radio Rijeka

Leona Popović

Leona Popović

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Ljubitelji skijanja danas su mogli uživati u nastupima najboljih svjetskih slalomašica koje je Zagreb ugostio na utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. Na Sljemenu su startale tri hrvatske predstavnice Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić , a Leona Popović je nakon što je osigurala drugu vožnju, u drugoj vožnji ostvarila rezultat karijere!

Najbolja hrvatska slalomašica, djevojka iz Mrkoplja, Leona Popović, na novom izdanju Snježne kraljice je startala kao 21., a u cilj je ušla kao 14. sa zaostatkom od 2,81 sekunde te time osigurala drugu vožnju.


Drugu vožnju Leona je završila sa samo 0,47 zaostatka te je držala poziciju kao druga u u ukupnom poretku. Katharina Gallhubber zatim je preskočila Leonu Popović na drugom mjestu, a nakon sjajnih vožnji Katharine Liensberger, Mikaele Shiffrin te naposlijetku i Petre Vlhove koja je osvojila prvo mjesto slaloma, Leona je u ukupnom poretku završila kao sedma! 


Ovo je Leoni rezultat karijere!


Danas smo razgovarali s Leonom, poslušajte:


Leona Popović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.