Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani na SP ronjenja na dah: Maričić zlatni, Klovar srebrni

29.09.2021.

12:28

Autor: Hina, Neva Funčić

Maričić i Klovar snimljeni na riječkom Korzu uz izložbu Udah (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Maričić i Klovar snimljeni na riječkom Korzu uz izložbu Udah (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Hrvatski ronilac Vitomir Maričić je svjetski prvak u ronjenju na dah u disciplini zarona u dubinu bez peraja, dok je Petar Klovar srebrni u disciplini FIM, povlačenju po konopu u dubinu, na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Limassolu na Cipru i to s najdubljim hrvatskim zaronom ikad!

Šesti dan natjecanja u moru ispred Limassola muški ronioci natjecali su se u disciplini ronjenja u dubinu bez peraja, najtežoj disciplini u ronjenju na dah. U najavama kurenta, zbog kojeg je natjecanje i prekinuto u ženskoj kategoriji, ronioci su bili oprezni, ali hrabri.

Favoriti su bili Petar Klovar iz Rijeke koji je u disciplini FIM, povlačenja po konopu, dan ranije ostvario najdublji ikad hrvatski uron - 116 metara. To je bilo dovoljno za drugo mjesto. Prvi je sa 118 metara bio Rus Alexey Molchanov, a treći sa 111 metara Francuz Abdel Alouach.  

U disciplini urona bez peraja, Petar je najavio pohod na prvo mjesto, ispred Molchanova i drugog Riječanina, Vitomira Maričića. Međutim, nakon black outa Petra i Alexeya tijekom njihovih zarona, Maričić je iskusno odradio zaron za zlatnu medalju i 81 metar bez peraja.

Alouach iz Francuske sa 78 metara te Velšanin Dean Cauche sa 77 su drugi i treći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.