Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani odradili trening u Guimaraesu

18.09.2013.

21:05

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Očekujem pobjedu svoje ekipe! Znam da nismo favoriti u ovako teškoj skupini, ali ja sam izuzetno zadovoljan ulogom autsajdera, odgovorio je Kek na pitanje domaćeg novinara.

Odradili su Bijeli trening na stadionu Alfonso Henriques u ljetnim uvjetima. Temperatura u Guimaraesu, u 19 sati po lokalnom vremenu iznosila je 25 stupnjeva Celzijusevih. Sve je u riječkoj ekspediciji iznenadila kvaliteta terena. Nisu Riječani očekivali travnjak koji po ničemu nije kvalitetniji od onoga na Kantridi pa čak niti od onoga na Rujevici. Očito standardi UEFA-e ne vrijede za sve jednako. Uoči treninga izašao je Matjaž Kek u pratnji Ivana Močinića pred riječke, ali i brojne domaće novinare.

Svjesni smo kako nas sutra čeka težak zadatak. Očekuje nas goropadna i agresivna ekipa. Naročito pred svojim navijačima. Ali, imamo mi svoje ciljeve i želje i sigurno nismo došli ovdje samo nastupiti nego odigrati kako znamo i predstaviti Rijeku i hrvatski nogomet. U fazi smo privikavanja na uvjete igranja u europskoj ligi, ali nemamo što izgubiti, nemamo nikakav pritisak osim onoga koji ćemo sami sebi napraviti u želji za pozitivnim rezultatom, rekao je Kek.

S pitanjima su zaredali portugalski novinari. Zanimalo ih je koliko u riječkom taboru znaju o Vitoriji.

Normalno da nas očekuje teška utakmica jer u skupini Euro lige svaka je utakmica na nož. Riječ je o brzoj i žilavoj ekipi. Čim su osvojili kup u srazu s Benficom, dobra su ekipa. Ja se nadam pozitivnom rezultatu, kratak je bio Močinić.U današnje vrijeme modernih tehnologija, sigurno da smo prikupili dovoljno informacija. Gledali smo ih i uživo i znamo sve što nam treba, znamo kvalitete, ali i slabosti našeg sutrašnjeg protivnika, rekao je Kek te na pitanje domaćeg kolege tko će sutra pobijediti spremno odgovorio.

Moja ekipa! Normalno, vjerujem u svoju momčad. Mi u skupini sigurno nismo favoriti. Sve su to jake ekipe koje dolaze iz velikih nogometnih zemalja. Rijeka je po prvi put nakon dugo vremena u Europi, ali ja s veseljem prihvaćam ulogu autsajdera u grupi, rekao je Kek te dodao kako je Vitoria trenutno daleko jača nego je to bio Stuttgart prije 20-tak dana.

Zanimljivo je bilo pogledati sam stadion, sve u kontekstu posljednjih UEFA-inih zahtjeva vezano za uvjete na Kantridi. Promatrate li sve kroz puke brojke i kvadratne metre, sve je na svom mjestu i ništa ne nedostaje. Promatrate li pak cijelu situaciju iz kuta funkcionalnosti... E, tu priča izgleda malo drugačije.

Press centar veličine je i oblika veće predavaonice na fakultetu. Komotno se može smjestiti 100-tinjak studenata ili ako želite, novinara. To što nemate gdje staviti lap top ili papir kako bi  nešto zapisali, druga je priča. Komentatorske pozicije brojem su sjedalica i kvadraturom vrlo izdašne. To što od kolega ispred sebe ne vidite pola terena i što ste hermetički zatvoreni u staklu na ljetnim temperaturama očito nitko odgovoran u krovnoj nogometnoj organizaciji ne drži važnim. Parkirna mjesta imaju svoju priču. Autobus koji je vozio riječke novinare zaustavlja se u vrlo prometnoj ulici koja prolazi  pokraj stadiona. Naravno, promet tada staje. Iako nije riječ o velikim nedostatcima ili nepravilnostima, svi u riječkom taboru, isprepadani zahtjevima nedavne UEFA-ine inspekcije, očekivali su više. Pretpostavljamo da su VIP prostori u skladu sa visokim standardima UEFA-e. Jer u protivnom....

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.