Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječani otputovali u Osijek

26.10.2013.

14:07

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Podcjenjivati Osijek zbog problema koje imaju, bilo bi stvarno pogubno. I zato ne bih želio da me netko od igrača izaziva po tom pitanju, poručio je Kek.

Nakon europskog ispita okreću se nogometaši Rijekedomaćim obavezama. Poslije zajedničkog ručka otputovali su put Osijeka gdje ih sutra u Gradskom vrtu očekuje posljednje plasirana momčad lige.

Prvi put od dolaska na Kantridu Zoran Kvržić zaigrat će u dresu Rijeke u "svom" Gradskom vrtu. Neće nam biti lako, dobro poznajem novog trenera i uvjeren sam da će do pozitivnog rezultata pokušati doći napadačkom igrom. I nas se tu nešto pita, a mi tamo idemo po pobjedu. Nemam nekih posebnih osjećaja pred povratak u Gradski vrt, ja sam profesionalac. Nisam se čuo još sa svojim bivšim suigračima, ali hoću, uz osmijeh je završio Kvržić.   Bilo bi neodgovorno razmišljati o ovoj utakmici s gledišta trenutne pozicije Osijeka na tablici. Ako uđeš neprofesionalno ili bahato znaju to biti opasne utakmice, nagazne mine. Puno sam o tome razgovarao s igračima i njihove reakcije su bile dobre. O tome, uostalom u profesionalnom nogometu ne treba niti razgovarati. Promjene trenera znaju donijeti pozitivan šok, ali na nama je da, unatoč seriji putovanja i nedostatku pozlijeđenih igrača, odigramo utakmicu dostojnu Rijeke u ovoj sezoni. Niti malo ne dvojim da će se oni koji budu igrali u Osijeku postaviti agresivno, s puno želje i motiva te napadački jer naš je cilj pozitivan rezultat. Podcjenjivati Osijek zbog problema koje imaju, bilo bi stvarno pogubno. I zato ne bih želio da me netko od igrača izaziva po tom pitanju. Pozivam na oprez, ima tamo jako dobrih igrača, a vodi ih trener koji se dokazao u svom okruženju, rekao je trener Bijelih Matjaž Kek.

O sastavu nije bilo govora. U novom, luksuznom autobusu, nije bilo ozlijeđenih Zlomislića, Leškovića, Cesarca, Tomečaka, Okechukwua i pričuvnog vratara Mancea. Zbog lakše ozlijede pod znakom pitanja je nastup Mate Maleša, svi ostali, prema Kekovim riječima, konkuriraju za zapisnik.

Čestitam Nenadu Gračanu i želim njemu i njegovom stožeru uspješan rad, osvrnuo se Kek i na posljednje promjene na kormilu mlade reprezentacije.  Toliko smo tih izostanaka pretrpjeli ove sezone. Ali zadovoljan sam kako se igrači ponašaju, posebno oni koji u nekoj utakmici nisu u planu, ali je njihov rad na treningu takav da mogu više rotirati nego inače, zaključio jer Kek.

Susret u Gradskom vrtu počinje u 19 sati, prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.