Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječanin Marko Gačić pobjednik prvog Platak Snowboard Sessiona

06.03.2022.

12:39

Autor: Radio Rijeka

Marko Gačić za prvo mjesto

Marko Gačić za prvo mjesto

Foto: Karlo Čargonja / Snowboard klub Nine

Riječanin Marko Gačić pobijedio je na prvom Platak Snowboard Sessionu, međunarodnom natjecanju u big air disciplini koje je u subotu održano na Platku.

Podnožje staze Radeševo na Platku ugostilo je snowboardere iz regije na Platak Snowboard Sessionu. Umijećem, stilom i s nekoliko trikova preko glave istaknuo se Riječanin Marko Gačić, a slijedili su ga Emanuel Bastaja iz Lovrana na drugom i Matko Petišić iz Zagreba na trećem mjestu. 


Atraktivno natjecanje u skokovima s big air skakaonice pratili su brojni posjetitelji i posjetiteljice Platka, a svaki skok i trik proučavao je sudački par: Morena Makar, hrvatska olimpijka i bivša reprezentativka i Vid Barić, bivši reprezentativac.


Među dvadeset natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Rusije i Slovenije, našla se i jedna natjecateljica, Nikolina Mišeta


Održani su i Dani otvorenih vrata sportova na snijegu koje je organizirao Zbor učitelja i trenera na snijegu Primorsko-goranske županije. Zainteresirani građani svih dobi mogli su besplatno isprobati snowboard, snowbike, skijanje i skijaško trčanje.


Platak Snowboard Session organizirao je Snowboard klub Nine uz podršku PGŽ i Turističke zajednice Kvarnera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.