Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeci 100.000, Hajduku 200.000 kuna kazne

04.10.2013.

22:12

Autor: Hina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bez obzira na propuste domaćina u organizaciji utakmice, ne može se opravdati postupanje gostujućih navijača, stoji u priopćenju Udruge klubova Prve hrvatske nogometne lige.

Odluku je donio disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević zbog nereda i bakljade na utakmici Rijeke i Hajduka prošle subote na Kantridi.

Prema članku 67. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog težine nereda HNK Rijeka kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, a HNK Hajduk maksimalnom novčanom kaznom u iznosu od 200.000 kuna. U obrazloženju odluke disciplinski sudac posebno je istaknuo da se bez obzira na propuste domaćina koji su se dogodili u provedbi organizacije utakmice, ne može opravdati postupanje gostujućih navijača i napad bakljama na gledatelje, koji je bio takvog intenziteta i bezobzirnosti da je prava sreća da nije bilo još težih posljedica.

Također, klubovi su upozoreni da će se u slučaju ponovne upotrebe pirotehnike na sljedećim utakmicama, primijeniti teža vrsta kazne, odnosno kazna igranja utakmica na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja, stoji u priopćenju Udruge klubova Prve HNL. Prema podacima riječke policije, u neredima koji su izbili na tribinama stadiona, zbog čega je intervenirala specijalna policija, ozlijeđeno je 13 osoba, među kojima i jedno dijete.

Kažnjeni su i Zadar s 5 i Dinamo s 10 tisuća kuna zbog bakljade gostujućih navijača na utakmici igranoj u nedjelju 29. rujna. Klubovi imaju rok od osam dana u kojem se zbog ovih odluka mogu žaliti Komisiji za žalbe Prve HNL.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.