Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke mlađe juniorke sinkro plivanja - apsolutne prvakinje Hrvatske!

30.04.2018.

10:20

Autor: Tatjana Sandalj

Zlatne na postolju (Foto: Marta Jeličić / Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Zlatne na postolju (Foto: Marta Jeličić / Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Foto: - / -

Plivačice Primorje Aqua Maris su na Državnom mlađe juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju za plivačice od 13 do 15 godina, osvojile sve četiri zlatne i jednu brončanu medalju te postale apsolutne prvakinje države u mlađe juniorskoj konkurenciji.

Državno mlađe juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju održano je proteklog vikenda u Zagrebu, na Bazenu Utrine. Na tom natjecanju su riječke plivačice potvrdile ovogodišnju dominaciju Primorja u hrvatskom sinkroniziranom plivanju, jer je to drugo državno prvenstvo na kojem su Primorjašice osvojile sva zlatna odličja.

Slavlje riječke ekipe još većim čine velike bodovne razlike po disciplinama, primjerice u disciplini tim s gotovo devet bodova prednosti. 

Najuspješnija disciplina za Primorjašice bila je duet u kojoj su Ivona Stojšić i Ivana Radetić osvojile zlato, dok su broncu osvojile Marija Glavačević i Tia Elena Fućak. Sa sve četiri osvojene zlatne medalje Ivona Stojšić je najuspješnija mlađa juniorka Republike Hrvatske ove sezone.

Za Primorje Aqua Maris (prva ekipa) nastupile su: Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Marija Glavačević, Andrea Kosanović, Tia Elena Fućak, Lucija Bandera Urlich, Ana Kus, Ana Čop, Petra Premuš i Enea Šebelja koje su osvojile zlato u disciplinama solo, duo i tim.

Za disciplinu kombinirane rutine osvajačicama zlata su se pridružile Eni Gudelj i Ema Ećimović kao rezerve. Glavna trenerica mlađe juniorske ekipe je Valeria Petrachina, a trenerica druge ekipe je Jelena Garabiljević.

Za drugu ekipu nastupile su Lana Stupar, Lana Turković, Morena Vuletić, Chiara Šargač, Patricia Predovan, Sara Spoja Milat, Nikka Kertelj, Maja Mrakovčić, Magdalena Mihajić i Sara Ćirkić.

U disciplini solo prvakinja države postala je Ivona Stojšić. Enea Šebelja osvojila je peto, a Lucija Bandera Urlich šesto mjesto.

To je odlična najava seniorskog prvenstva koje će u Rijeci biti održano 19. svibnja i na kojem Primorjašice očekuju još jedan odličan rezultat obzirom da su riječke seniorke već godinama u vrhu hrvatskog sinkro plivanja.

Cijela ekipa mlađih juniorki Primorja (Foto: Marta Jeličić / Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Cijela ekipa mlađih juniorki Primorja (Foto: Marta Jeličić / Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.