Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:07 / 02.12.2015.

Autor: Tatjana Sandalj

Riječke sinkro plivačice: odličan nastup u Beogradu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na natjecanju Synchro Open Stari grad 2015. održanom u Beogradu hrvatska sinkro reprezentacija i članice riječkog kluba Primorje Aqua Maris osvojile su nekoliko odličja u konkurenciji plivačica iz Bugarske, Turske, Hrvatske i Srbije.

Na bazenu Sportskog centra Milan Gale Muškatirović u Beogradu, od 27. do 29. studenog, održano je međunarodno natjecanje na kojem je sudjelovalo oko 120 plivačica, seniorki, juniorki i mlađih juniorki, u disciplinama solo, duo, tim i kombinacija. Sudjelovale su mlađe juniorke kluba Primorje Aqua Maris iz Rijeke u disciplinama tim i kombinacija, u juniorskoj konkurenciji nastupila je reprezentacija Hrvatske u kombinaciji i duetu. Nastup juniorske reprezentacije bio je priprema za Europsko juniorsko prvenstvo što će u lipnju iduće godine biti održano u Rijeci.

Juniorska reprezentacija: Dora Šćuric, Lara Cibenečki, Dora Vidalina, Antonija Ivić, Jana Tokić, Nikolina Micek i Nera Frajlić iz zagrebačkih klubova te Tea Mustač, Iva Matanović, Petra Mladenić i Magdalena Radovčić iz Primorja Aqua Maris.

Pod vodstvom izbornice Ane Dapčić uz stručni nadzor Valerie Petrachine juniorska reprezentacija osvojila je zlato u disciplini kombinacija. Bio je to superioran nastup - ocjena 71,8667 je skoro 14 bodova bolja od ocjene drugoplasiranih Sirena iz Niša i 16 bodova bolja od trećeplasiranih djevojaka iz Tenta, Obrenovac.

U disciplini duet Mustač i Ivić odradile su reviju za odlično drugo mjesto iza turskog dueta. U juniorskim figurama, Mustač je bila treća.

U prvoj ekipi mlađih juniorki nastupile su Petra JuranovićNina RubešaMatea ButoracIskra ŠankoAni JurkovićMia SoldatićIvona Stojšić, Ivana RadetićMaria Glavačević te Paola Poklepović

Mlađe juniorke Primorja Aqua Marisa su, na početku sezone, s novom ekipom i novom koreografijom, pod vodstvom trenerica Marije Šavko i Jelene Garabiljević, osvojile zlato u disciplini kombinacija s više od četiri boda prednosti. Druga ekipa Primorja nastupila je u disciplini tim i osvojila četvrto mjesto.

Plivačice Primorja Aqua Marisa Rubeša, Butorac i Juranović istaknule su se i u tehničkim figurama premoćno zauzevši sva tri prva mjesta s visokim ocjenama.

Juniorsku sinkro reprezentaciju čeka nastup u Pragu već 5. prosinca, a riječke plivačice će se posvetiti pripremi nove Božićne revije što je na programu na bazenu Kantrida 13. prosinca. "Čarobnjak iz Oza" pripremio je i neka iznenađenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.