Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke sinkro plivačice osvojile tri zlata i srebro

22.05.2017.

09:47

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plivačice Primorje Aqua Marisa su na Državnom seniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanom 20. i 21. svibnja na Bazenu zimskog plivališta Mladost u Zagrebu osvojile ukupno tri naslova državnih prvakinja, a trebalo je samo malo više sportke sreće da i u duetu budu prve.

Svojim izvedbama Primorjašice mogu biti izuzetno zadovoljne, pogotovo u disciplini solo gdje je najbolja hrvatska sinkro plivačica Rebecca Domika osvojila zlato sa skoro 9 bodova prednosti. 

Na prvenstvu su nastupile seniorke iz pet hrvatskih klubova, njih ukupno 38. 

Već tradicionalno u ovoj dobnoj skupini najveći konkurent Primorjašicama za medalju je zagrebački Špoljarić sinkro klub (ŠASK) koji je na Prvenstvu osvojio tri srebra i zlato, dok su medalje još osvojili Zagrebački sinkro klub (tri bronze) i splitska Dolfina (bronza u kombinaciji). Za Primorje Aqua Maris nastupile su Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović i Matea Butorac, a trenerica ekipe je Monica Marinelli.

U disciplini solo prvakinja države postala je Rebecca Domika. U duetu su Rebecca Domika i Tea Mustać te Matea Butorac kao rezerva osvojile srebrnu medalju. U disciplini tim (Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović s rezervom Elenom Galović) Primorjašice su osvojile zlato ispred ŠASK-a i ZSK dok su u kombiniranim rutinama (Rebecca Domika, Iva Matanović, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović, Matea Butorac) izuzetnom izvedbom osvojile zlato, također ispred ŠASK-a i ZSK. 

Državna prvenstva u sinkroniziranom plivanju završavaju se 3. lipnja u Zagrebu prvenstvom za kadetkinje. Ova ekipa Primorja Aqua Marisa (bez Rebecce Domike i Ive Matanović) okreće se pripremama za tradicionalni međunarodni Primorje Synchro Cup koji se ove godine organizira od 8. do 11. lipnja na Bazenima Kantrida čime će plivačice Primorja Aqua Marisa završiti ovu, za njih izuzetno uspješnu sezonu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.