Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke sinkro plivačice: tri zlata na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama

03.12.2019.

11:41

Autor: Tatjana Sandalj

Jedna ekipna za uspomenu iz Siska (Foto: Primorje Aqua Maris)

Jedna ekipna za uspomenu iz Siska (Foto: Primorje Aqua Maris)

Foto: - / -

Na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama koji je u nedjelju održan u Sisku, Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris ponovo je bio najuspješniji. Riječke plivačice osvojile su pet medalja, od toga tri zlatne.

Riječki Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris novu natjecateljsku sezonu počeo je nastupom na Kupu Hrvatske u tehničkim vještinama, popularno zvanih figure, održanom 1. prosinca u Sisku.

Zlatne medalje osvojile su: Matea Butorac u dvije kategorije (juniorke i seniorke) i Katja Bedić (kadetkinje). Srebrna je bila Magdalena Radovčić (seniorke), a brončana Ena Peričić (kadetkinje).

Na natjecanju, što ga je organiziralo Hrvatski savez sinkroniziranog plivanja i priredio Klub sinkroniziranog plivanja Sisak, nastupilo je ukupno 130 plivačica iz sedam hrvatskih klubova iz Rijeke, Siska i Zagreba.

Natjecanje u tehničkim vještinama je svake godine uvod u novu sezonu, a ove sezone na tom su natjecanju uvedene i ekipne nagrade te pobjednik po dobnoj skupini.

Riječke plivačice osvojile su pet medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu, pa su treću godinu zaredom najuspješnije na Kupu. Klub je osvojio titule najuspješnijih u tri od četiri dobne skupine: kadetkinje, juniorke i seniorke.

Primorjašica Matea Butorac je, u ovom trenutku, sigurno je broj jedan u hrvatskom sinkro plivanju. U juniorskoj, odnosno seniorskoj konkurenciji premoćno je osvojila zlato sa skoro pet bodova prednosti (točno 4,4663 u juniorkama i 4,7949 u seniorkama).

Riječke plivačice su vodile njihove trenerice Valeria Petrachina (juniorke i seniorke), Marija Šavko (kadetkinje) te Marta Jeličić i Jelena Garabiljević (mlađe juniorke).

Plivačice Primorje Aqua Marisa odmah nastavljaju s pripremama za Božićnu reviju koja će se na Bazenima Kantrida održati u nedjelju 15. prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.