Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki džudaši Sandra Uršičić i Zoran Grba osvojili srebro u Bruxellesu!

25.02.2019.

11:59

Autor: HRT - Radio Rijeka

Na vicepobjedničkom postolju: Sandra Uršičić i Zoran Grba u Bruxellesu (Foto: Hrvatski džudo savez)

Na vicepobjedničkom postolju: Sandra Uršičić i Zoran Grba u Bruxellesu (Foto: Hrvatski džudo savez)

Foto: - / -

Na Europskom judo kata kupu jučer u Bruxellesu, u konkurenciji od 80 parova iz 17 europskih država te Kanade i Saudijske Arabije, Riječani Zoran Grba i Sandra Uršičić osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju!

Europski judo kata kup u Bruxellesu tradicionalno se održava svake godine krajem veljače i smatra se najjačim natjecanjem prije europskog prvenstva, koje će se ove godine održati u sedmom mjesecu.

Hrvatsku su na natjecanju predstavljala dva kata para - Ana Kvolik i Donna Vadlja u Katame no kati te Zoran Grba i Sandra Uršičić u Ju no kati. U Katame no kati Ana i Donna su u kvalifikacijama bile devete, dok su Zoran i Sandra izvrsnim nastupom u kvalifikacijama ušli u finale te u finalu osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju.

Time su uspjeli zadržati status jednog od najboljih kata parova u Europi te se nadamo da će se uspjeh ponoviti i na Europskom prvenstvu u srpnju u Španjolskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.